Már idén jöhetnek a frissített AirPods-ok

Almás Pletykák   |   2021.01.27 - 23:20   |   Írta: N Marcell   |   1043
27. jan Már idén jöhetnek a frissített AirPods-ok

Az AirPods Max decemberi bemutatását követően sem állt le az élet AirPods-fronton az Apple háza táján: forrásaink szerint a termékpaletta másik két tagja is kap majd egy kis figyelmet az idei év folyamán.

AirPods 3

Semmiképp sem feledkezhetünk meg az eredeti’ AirPods-ról, aminek a pletykák szerint idén fut majd be immáron a harmadik generációja. Az elképesztő sikerű fülhallgató teljesen új dizájnt kaphat, egy megbízható Apple elemző, Ming-Chi Kuo szerint a formájuk és a kialakításuk „hasonlítani fog a jelenlegi AirPods Próéra”, további részleteket azonban nem közölt.

Az eszköz második generációja még 2019 márciusában jelent meg, és Qi-alapú vezeték nélküli tölthetőséggel, valamint az akármikor használható ’Hey Siri’ paranccsal egészítette ki az amúgy is remekül teljesítő AirPods-ot. A dizájn akkor sem változott meg: az eredeti, 2016-os megjelenés óta egy vonal sem módosult az Apple fülhallgatóján, úgyhogy már tényleg itt az ideje egy kis újításnak.

 

 

A Bloomberg még októberben lebegtette be, hogy az Apple egy új „belépőszintű” AirPods-ot tervez piacra dobni, melynek a szára rövidebb, mint a piacon lévő modellé, valamint cserélhető fülharangokkal is rendelkezik. A két pletyka tehát összecseng, elég valószínű, hogy az AirPods 3 tényleg rövid szárakkal, valamint fülbedugós kialakítással jelenik meg, a mostani AirPods Próhoz hasonló módon.

Ekkor persze felmerülhet a kérdés, hogy ha ugyanúgy néznek ki, akkor mi segít a felhasználóknak megkülönböztetni a belépőszintet a ’Pro’-tól, illetve mivel tudná az Apple továbbra is magasabb áron eladni az AirPods Prót? A Bloomberg válasza szerint a sima AirPods továbbra sem kapja majd meg a Pro zajszűrő és áttetsző módjait. Ezen felül biztos vagyok benne, hogy az Apple elhelyez majd valami dizájnbeli különbséget, hogy azért látszódjon, melyik változat van az emberek fülében.

A megjelenésről nem tudunk sokat, Kuo mindenképpen 2021-re számít. Az árazást is homály fedi, de az első elemzések szerint nagyjából ugyanannyiért fogják árusítani, mint jelenleg a második generációt (199 dollár – 74 990 forint).

 

AirPods Pro 2

A drágábbik modell is kap egy kis törődést idén, érdekes módon szintén egy teljesen új dizájn formájában – már ha hihetünk Kuónak. Meglepő módon ez az új dizájn nem is a jelenlegi folytatása, evolúciója lehet; sokkal inkább egy teljesen új kialakítás, amit eddig a konkurencia, például az Amazon vagy a Samsung egyes termékein láthattunk.

 

Igen, Kuo szerint az Apple tényleg a fülbesimulós, „bumszli” dizájnnal akarja folytatni az AirPods Pro vonalat, amivel a füles kompaktabb lehetne, és megszabadulhatna a jellegzetes szárától. A Bloomberg ezt annyival egészíti ki, hogy az Apple egy kiterjedt kutatást végzett, és arra jutottak, hogy ez a kialakítás jobban „kitölti” a felhasználó fülét, mint a szilikon fülharangok, ami különösen fontos az aktív zajszűrés szempontjából.

A pletykákat azonban nem szabad egyből realitásként kezelni; több forrás szerint az Apple nagy bajban van a fülesek szárának eltávolításával kapcsolatban, hiszen az aktív zajszűréshez, az áttetsző módhoz és a könnyű párosításhoz szükséges hardvert fizikailag tenniük kell valahova, ha már nem lesz szára a fülesnek.

A frissített modell továbbá új töltőtokkal is rendelkezhet. Ez a frissítés annyiban nyilvánulna meg, hogy a tok a jelenleginél egy kicsit magasabb és keskenyebb lenne, a jelenlegi vastagsága megtartása mellett. A változtatás konkrét funkcióját egyelőre nem tudjuk, elképzelhető, hogy a MagSafe-es töltés bevezetése miatt lesz szükség a megnyújtására. Bár jelenleg is lehet tölteni a tokot MagSafe-csatlakozóval, az nem tapad rá mágnesek segítségével, így a kompatibilitás maximum kényszerhelyzetben lehet hasznos, de egyébként csak zavaró így tölteni. Továbbá, ha tényleg megváltozik a fülesek dizájnja, akkor persze a töltőtoknak is igazodnia kell az új kialakításhoz, ez esetben logikus a változtatás.

A megújított AirPods Pro megjelenéséről sincs tuti tippünk, bár egy-két forrás áprilisra jósolja. Az ára valószínűleg annyi marad, mint amennyi most is: 249 dollár, itthon 99 990 forint.

Forrás: iCentrum

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése