Izgalmasnak ígérkezik az új MacBook Air

Almás Pletykák   |   2021.01.25 - 08:49   |   Írta: L Ferenc   |   775
25. jan Izgalmasnak ígérkezik az új MacBook Air

Az Apple a közeljövőben teljesen meg fogja újítani népszerű hordozható masináját.

Tűzhöz közeli források szerint az Apple-nél már javában folyik a következő generációs MacBook Air fejlesztése. A várhatóan az idei év második felében, vagy a jövő év elején leleplezendő újdonság vékonyabb lesz az aktuális modellnél, ezenkívül pedig a tömege is csökkenni fog. 

Várakozások szerint tovább fog csökkenni a kijelző körüli káva mérete, a panel viszont állítólag marad 13,3 colos képátlójú. Az Apple állítólag fontolgatta, hogy egy nagyobb, mintegy 15 colos képátlójú kijelzővel szerelt MacBook Airt is készít, ám ezt az ötletet végül elvetették.

Az új MacBook Airt a gyártó következp generációs saját processzora hajtja majd, és a két USB-portot felvonultató hordozható számítógép MagSafe támogatást is felvonultat. Jól értesült források szerint az újdonság egyfajta felsőbb kategóriás prémium alternatívája és nem az utódja lesz a jelenleg kapható szériának, mely várhatóan a későbbiekben is a kínálatban marad. 

A 304,1 milliméter széles, 212,4 milliméter mélységű, illetve 4,1-16,1 milliméter vastag aktuális MacBook Air 1,29 kilogrammot nyom a mérlegen. A 8 magos Apple M1 chiippel, 7 magos GPU-val és 256 GB-os SSD-vel rendelkező alapmodell hivatalos hazai listaára 430 ezer forint, a 8 magos GPU-val és 512 GB-os tárhellyel felvértezett kivitel árcéduláján pedig 530 ezer forintos összeg olvasható. A 13-16 colos MacBook Prók 550 ezer forinton nyitnak és adott esetben akár 1,1 millió forintba is kerülhetnek. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése