Gondot okozhat az új iPhone-okban lévő mágnes

Tech Hírek   |   2021.01.26 - 08:39   |   Írta: L Ferenc   |   1554
26. jan Gondot okozhat az új iPhone-okban lévő mágnes

A legújabb almás mobilok több mágnest tartalmaznak, mint az elődeik.

Az Apple tavaly ősszel leplezte le, illetve dobta piacra legújabb okostelefonjait, az iPhone 12 sorozatba tartozó négy készüléket. Az iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro és iPhone 12 Pro Max egyik újdonsága a MagSafe támogatás. Ennek lényege, hogy a különböző MagSafe kiegészítők, így például vezeték nélküli töltők, illetve speciális tokok mágneses módon applikálhatók fel az említett készülékek hátoldalára. 

Az Apple nem titkolja, hogy a 12-es iPhone-okban több, nagyobb mágnes található, mint az elődeikben, ezenkívül az is nyílt titok, hogy a mobiltelefonokban lévő rádiótechnológia elektromágneses sugárzást bocsát ki magából. Az amerikai gyártó ennek kapcsán most hivatalos formában hívja fel a figyelmet arra, hogy a legújabb okostelefonjai, illetve MagSafe kiegészítői a bennük lévő mágnes, illetve az általuk keltett elektromágneses tér miatt adott esetben interferenciát okozhatnak egyes egészségügyi eszközökkel. 

Az Apple hangsúlyozza, hogy bár az iPhone 12 mobilokban több a mágnes, mint korábban, ez várakozások szerint nem okoz majd a korábbiaknál komolyabb interferenciát. A gyártó ezzel együtt arra figyelmeztet, hogy az emberi szervezetbe ültetett pacemakerek (szívritmus-szabályozók), illetve defibrillátorok olyan szenzorokat tartalmazhatnak, melyek működését megzavarhatja a közvetlen közelükben lévő mágnes, illetve elektromágneses sugárzás. 

Az Apple szerint a lehetséges problémákat úgy a legcélszerűbb elkerülni, hogy az iPhone-okat, illetve a MagSafe kiegészítő termékeket minimum 15 centiméterrel távolabb helyezzük az említett egészségügyi berendezésektől. Vezeték nélküli töltés esetén ennek a távolságnak minimum 30 centiméternek kell lennie, illetve az Apple arra kéri a felhasználókat, hogy felmerülő kérdésesek esetében konzultáljanak orvosukkal, illetve az érintett készülékek gyártójával. A vállalat ezenkívül azt kéri, hogy amennyiben valaki interferenciát tapasztal iPhone-ja vagy MagSage kiegészítője, valamint egészségügyi eszköze között, akkor azonnal hagyja abba a telefon és a kiegészítő használatát.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése