Rejtett funkciót aktiválhatunk majd az iPhone 12 modelleknél a jövőben

Almás Pletykák   |   2021.01.17 - 13:28   |   Írta: ARPII   |   4038
17. jan Rejtett funkciót aktiválhatunk majd az iPhone 12 modelleknél a jövőben

Hasznos fícsör lehetne.

Állítólag az egész iPhone 12 széria rendelkezik egy rejtett „reverse wireless charging”, vagyis magyarul fordított vezeték nélküli töltés funkcióval, aminek segítségével a telefon képes lenne más eszközöket vezeték nélkül tölteni. Egy FCC dokumentum szerint ezt akár már most is be tudnánk kapcsolni, sajnos azonban ezt a lehetőséget még nem aktiválták számunkra Cupertínóban. Nem kell azonban szomorkodni, ugyanis egy közelgő Apple kiegészítő megérkezésével ez talán megváltozik.

A már említett FCC dokumentum alapján minden iPhone 12 modell rendelkezik a szükséges hardverrel a „Wireless Power Transfer”-höz (WTP), ez pedig a következőképpen hangzik.

 

A 2020-as iPhone-ok rendelkeznek olyan hardverrel, amely támogatja a WPT töltési funkciót 360 kHz-en. Jelenleg az egyetlen kiegészítő, ami támogatja ezt a megoldást, vagyis az iPhone általi WPT-t, az egy még meg nem jelent Apple készülék.

 

Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy az Apple majd egy szoftverfrissítés által teszi lehetővé az említett iPhone-ok számára, hogy használják ezt az új funkciót. A dokumentumban pedig egy még meg nem jelent Apple termékről volt szó, ami képes lesz majd fogadni az ilyen jellegű töltést. Így felmerülhet a kérdés, hogy vajon mi lesz az?

 

Mark Gurman, a Bloomberg egyik munkatársa azt állította, hogy szerinte egy új AirPods-ról lehet szó, MagSafe támogatással. A MagSafe lehetővé tenné a fülhallgató tokja számára, hogy mágnesesen rátapadjon az iPhone 12 hátuljára, és így töltsön. Egy másik, azonban sokkal valószínűtlenebb eshetőség, a még meg nem jelent, és sokak által várt AirTags lenne, ami szintén tölthetne az iPhone-unk hátulján.

Nem most hallunk először arról, hogy az Apple érdekelt lenne a fordított vezeték nélküli töltésben az iPhone-ok kapcsán. A két irányú töltést már az iPhone 11-nél is rebesgették 2019-ben, azonban az Apple elemző, Ming-Chi Kuo később azt állította, hogy a funkció azért késik, mivel nem tudja hozni az Apple által elvárt teljesítményt.

 

A legvalószínűbb eshetőségeknél maradva, egy harmadik generációs AirPods-ra kell majd várni ahhoz, hogy nagyjából 2021 első félévében megkaphassuk a MagSafe alapú fordított vezeték nélküli töltést.

 

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó tartalom:
Kommentek megjelenítése