WatchOS 7: Alvásfigyelés・Watchlabor

AlmaBlogger   |   2020.10.09 - 10:24   |   Írta: Ca$h   |   2815
09. okt WatchOS 7: Alvásfigyelés・Watchlabor

Végre valahára beépített alapfunkció lett az alvásfigyelés.

Korábban már írtunk arról, hogy az alvásfigyelés egy remek funkció lehetne az Apple Watchba, de írtuk hogy sajnos egyelőre nincsen, viszont nagy választékban lehet válogatni Third Party applikációkból, egyik jobb mint a másik. Természetesen az Apple nem hagyhatta ezt annyiban, végre belerakta a WatchOS7-be.

Az OS7 elvileg series 3-tól elérhető, a series 1 és series 2 nagyon úgy néz ki hogy kezd kiesni a körből. Viszont mindenképpen meg kell említenem, hogy series 3 tulajdonoskét ugyancsak nem tudtam felrakni az ú OS-t, lévén 3.1 giga hely kell neki míg az egész órán 4.8 hely van. Szóval gondolom el kell döntenie az embernek hogy vagy teljesen leradírozza kedvenc óráját az új OS érdekében, vagy pedig vesz egy újat. Nehéz döntés, jómagam inkább nem raktam fel, ennek következtében sajnos nem tudtam élőben tesztelni az alvásfigyelést. Viszont mindenféle tesztet nézve és olvasva nagyjából összeállt bennem a kép, hogy mire is képes és mire nem.

Továbbra is azt mondom, hogy legjobb megoldás az alvásfigyelésre ha az embernek van egy régebbi Apple Watchja, jelen esetben az én series 3-am, amit szépen leradíroz, felrakja rá az új software-t és ezt az órát már csak alvásra használja. Hogy miért? Mert ugye ha este is használjuk az órát, akkor bizony át kell logisztikáznunk az életünket, hogy mikor legyen az a egy, másfél óra amikor teljesen feltöltjük az órát. Persze nem várható el senkitől hogy legyen kettő Watchja, éppen ezért az Apple kitalálta azt a funkciót, hogy amikor elindítjuk lefekvés előtt az alvásfigyelést, az óra egyfajta gazdaságos üzemmódba helyezi magát, többek között ha rátapizunk akkor nagyon (de tényleg nagyon) halvány képet fogunk csak látni, a fényerő töredékét használva csupán. Az Alvásfigyelés mint funkció eléggé kezdetleges, az órán csak minimális dolgokat tudunk beállítani a legtöbb funkció telefonon keresztül lesz elérhető, innentől fogva az óránk csak mérési funkciókat fog ellátni, figyeli a mozgásunkat, a mélyalvást és természetesen a szívverésünket.

Maga az ébresztés nagyon lágy és kellemes bizsergéssel indul, olyannyira hogy az ember a legtöbb esetben fel sem ébred, de legalább a családot nem zaklatjuk vele. Miután ez megtörtént egy kedves kis üzenettel indul a nap, az óra köszönt minket, kiírja az időt, hogy az aksi hány százalékos illetve öviden az időjárást is. Érdekes módon ekkor még nem kapunk semmiféle statisztikát az este eltöltött alvásról, viszont pár óra múlva az is megérkezik, minimális szinten órára, részletesebben telefonra. Elnézegetve a grafikonokat és statisztikákat (még további információkat a Health appban találhatunk) arra kell rájönnünk, hogy jó ez a funkció is végre megvan az órában, de nem több egy kicsit komplikáltabb Bedtime funkciónál. Biztos vagyok benne, hogy még sokat fognak rajta javítani, polírozni, kiegészíteni, de egyelőre ha valódi alvásfigyelésre van szükségünk még mindig a jól megszokott Third Party appokat válasszuk a beépített helyett.

Forrás: https://www.cnet.com/health/apple-watchos-7-sleep-tracking-what-it-can-and-cant-do/

 

 

Kapcsolódó cikkek:

>>> Mire számíthatunk, series 6 pletykák

>>> Seekers Notes: Hidden Mystery Ismerkedő

>>> Egy éve a series 3-al, bemutató


Kommentek megjelenítése