Sokkal jobb kamerákat kapnak a 12-es iPhone-ok

Almás Pletykák   |   2020.10.12 - 08:55   |   Írta: L Ferenc   |   4275
12. okt Sokkal jobb kamerákat kapnak a 12-es iPhone-ok

A nagyobb optikai zoom számít az egyik legfontosabb fejlesztésnek.

Az Apple október 13-án, vagyis kedden tart legközelebb termékbejelentő rendezvényt, melyen várhatóan végre lehull a lepel a sokak által várva várt 2020-as új almás csúcsmobilokról. Ezekről az előreláthatólag iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro és iPhone 12 Pro Max néven támadó újdonságokról a közelmúltban már rengeteg információ kiszivárgott, és most, nem sokkal a hivatalos debütálás előtt újabb részletek kerültek nyilvánosságra.

Azt már eddig is tudtuk, vagy legalábbis tudni véltük, hogy míg az iPhone 12 mini és az iPhone 12 hátoldalán egy normál- és egy nagylátószögű kamera található, addig az iPhone 12 Pro és iPhone 12 Pro Max hátsó része egy normál-, egy nagylátószögű-, egy telefotó és egy LiDAR szkenner modult vonultat fel. Az viszont friss információ, hogy jelentősen, és modellenként eltérő mértékben megnő az optikai zoom értéke. 

Jól értesült források szerint az iPhone 12 Pro révén maximum négyszeres optikai nagyítást használhatunk majd, az abszolút csúcsmodell iPhone 12 Pro Max optikai zoomátfogása pedig várhatóan 5x-ös lesz. Ehhez hozzájön még a digitális zoom, melynek köszönhetően a hibrid zoommal maximum 30x-os nagyítást érhetünk el jelentős minőségromlás nélkül. Ezenkívül minden korábbinál jobb HDR funkciót is kapunk és a Deep Fusiont is jelentősen továbbfejleszti az Apple.

Várakozások szerint az iPhone 12 Pro Max újfajta makró funkciót is felvonultat. Ehhez azonban egyes gyártóktól eltérően nem egy külön kis kamerát alkalmaz az Apple, hanem a korábbiaknál 35 százalékkal nagyobb fényerejűnek ígérkező nagylátószögű kamerát használja a feladatra. Ugyancsak újdonság, hogy 4K felbontású videókat akár már 120, illetve 240 képkocka/másodperc sebesség mellett is rögzíthetünk.

Ezenkívül a korábbiaknál nagyobb méretű képérzékelőről, valamint szenzormozgatásos képstabilizálásról szólnak a pletykák, melyek egyrészt jobb képminőséggel, másrészt kompakt kialakítással kecsegtetnek. A LiDAR szkennerről eddig úgy tudtuk, hogy a portré módban történő videózáskor kerül főszerepbe, most viszont úgy tűnik, hogy ehelyett csak és kizárólag az Augmented Reality, vagyis kiterjesztett valóság funkciók támogatása miatt került a fedélzetre. 

Az 5,4 colos kijelzővel rendelkező és a vékony kávák miatt az idén tavasszal debütált új iPhone SE-nél is kisebb méretű iPhone 12 mini üzemideje állítólag 1 órával rövidebb lesz, mint az iPhone 11 üzemideje, amit a kisebb méretű akkumulátornak lehet betudni. Jó hír azonban, hogy a Pro modellek az elődeiknél várhatóan 1 órával hosszabb használati időt biztosítanak majd. Végül, de nem utolsó sorban a minden korábbinál gyorsabb Face ID-ről, illetve a várhatóan 699 dolláros amerikai alapárról is említést kell tennünk. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése