Az iPhone 12 a saját hazájában törhet borsot a Samsung orra alá

Almás Pletykák   |   2020.10.09 - 09:31   |   Írta: L Ferenc   |   2947
09. okt Az iPhone 12 a saját hazájában törhet borsot a Samsung orra alá

Az új almás készülékek várhatóan igen jól teljesítenek majd a világ legfejlettebb 5G-piacán.

Pár napja vált hivatalossá, hogy az Apple október 13-án leplezi le a sokak által várva várt és a koronavírus világjárvány miatt néhány hetet késő 2020-as új csúcsmobiljait. A négytagúnak ígérkező iPhone 12 széria készülékei között vélhetően mindenki megtalálja majd a számára ideális modellt.

Ázsiai lapértesülések szerint az Apple idén kiemelt figyelmet szentel majd a dél-koreai piacnak, vagyis nem titkolt szándéka, hogy saját hazájában törjön nem kevés borsot a Samsung orra alá. Ebben fontos szerepet játszhat az agresszív árazás. Tűzhöz közeli források úgy tudják, hogy a legolcsóbb új iPhone, az iPhone 12 mini 850 ezer wonos (221 ezer forint) áron fog debütálni Dél-Koreában. Összehasonlításképp, tavaly ilyenkor az iPhone 11 990 ezer wonos (257 ezer forint) áron érkezett meg a helyi boltokba. 

Az új belépőszintű iPhone ily módon attraktívabb áron debütál majd Dél-Koreában, mint a közelmúltban piacra dobott Galaxy S20 FE, valamint Galaxy Note20, mely készülékek árcéduláján 900 ezer wonos (234 ezer forint) összeg olvasható. Ezeknél egyébként az eggyel komolyabb új iPhone, vagyis az iPhone 12 sem kerül majd sokkal többe, ezért a készülékért várhatóan 990 ezer wont (257 ezer forint) kell majd fizetni.

Előzetes információk szerint a tavasszal debütált új iPhone SE-nél kisebb iPhone 12 mini előlapját egy 5,4 colos érintőkijelző uralja, az iPhone 12 pedig egy 6,1 colos képátlójú panelt vonultat fel. Ezek a készülékek tehát a kompakt csúcsmobilra vágyókat veszik célkeresztbe. Összehasonlításképp, a fentebb említett Galaxy S20 FE-ben egy 6,5 colos képernyő található, a Galaxy Note20-at pedig 6,7 colos kijelzővel szerelik. Utóbbihoz hasonló méretű kijelzőt az Apple várhatóan a 2020-as abszolút csúcskészülékébe, az iPhone 12 Pro Maxbe szerel majd. 

Az ideiek lesznek az első olyan iPhone-ok, melyek a 4G-t követően már a szélsebes 5G hálózatokban is használhatók lesznek. Éppen ezért kiemelt fontosságú az Apple-nek Dél-Korea meghódítása, ugyanis jelenleg ez az ország rendelkezik a világ legfejlettebb 5G-piacával. Az országban három szolgáltató, az SK Telecom, a KT és az LG Uplus rendelkezik 5G hálózattal, az 5G-előfizetők száma már a nyár végén elérte a 8,65 milliót, és az előrejlezések szerint év végére a 10 milliót is meg fogja haladni. 

A dél-koreai okostelefon piacon domináns szerepet játszó Samsung az említett Galaxy S20 FE és Galaxy Note20 készülékekből 4G és 5G változatokat is gyárt.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése