Egy éve a Series 3-al.・Watchlabor

AlmaBlogger   |   2019.08.22 - 08:27   |   Írta: Ca$h   |   2275
22. aug Egy éve a Series 3-al.・Watchlabor

Kicsivel több mint egy éve vettem a szeretett Apple Watchom.

Mindenki kedvenc főszerkesztője feldobott nekem újra egy nagyon jó témát, hát lehet neki ellenállni kérem szépen, bevallom nem nagyon, szóval akkor jöjjön most nektek egy kis összefoglaló az elmúlt egy évemről, miért vettem Apple Watchot, milyen hatással volt az életemre, mit szeretek benne és esetlegesen mit nem – van ilyen egyáltalán? Maradjatok velünk!

Tősgyökeres Apple fanatikként természetesen mindig nyomon követtem az újonnan megjelenő Apple termékeket, főleg ha az egy teljesen új családba tartozott, mint jelen esetükben az Apple Watch. Úgy gondolom, hogy a series 1 egy olyan időben jelent meg, amikor még a világ nem igazán volt felkészülve egy ilyen jellegű innovációra, túl drága volt, túl keveset tudott, de gyönyörű volt és Apple és emiatt mindenki vágyott rá. Velem az volt a helyzet, hogy hosszú és fáradságos munkával meggyőztem magamat arról, hogy erre most nekem nincsen szükségem. De folyamatosan nyomon követtem a híreket, érdeklődve figyeltem az óra fejlődését, úgy gondolom a series 2 se hozott még olyan nagy újdonságokat, azon kívül hogy kapható volt olyan csodaszép, igényes, exkluzív kiadásokban is, ami minden gazdag ember álmát megvalósíthatta. De a szépségen és a márkán kívül még mindig nem tudott semmi olyat mutatni nekem amibe szerelmes tudtam volna lenni. De aztán jött a series 3 és minden megváltozott.

Az életem akkoriban pont egy komolyabb fordulópont előtt állt, fogyni kellett és ki kellett találni valami módot erre, valamit ami nem olyan megerőltető hogy beledöglök és család mellett is lehet csinálni és az Apple pont ekkor találta ki az Activity köröket és mindent ami ezzel kapcsolatos. Korábban már írtam erről egy alapos tesztet, nem mennék bele a részletekbe, de tény, hogy az Activity alapjában változtatta meg az életemet, az Apple Watch ami eddig csak egy felesleges pénzkidobásnak tűnt, végre értelmet nyert és a legtöbbet használt eszközeim egyike lett. Azóta már szinte minden okosórán van valami hasonló program, a világ összes okosóra gyártója összefogott és azon van, hogy megmozgassa az embereket. Erre egyre több és hasznosabb appot készítenek, nem merném kijelenteni, hogy melyik nagy név volt aki ezzel először kijött, jómagam is azt támogatom, hogy legyen ilyen vagy valami hasonló minden okosórán, legyen mindegyik hasznos és fontos része ha lehet az összes ember életének. Mert az emberi test nem arra lett kitalálva, hogy egy helyben vagy egy kocsiban üljön, arra lettünk összerakva, hogy mozogjunk, ekkor érezzük jól magunkat, ekkor lehetünk csak igazán boldogok és kiegyensúlyozottak.

Persze az Apple Watch nem csak erre való. Többek között ha hiszitek ha nem mutatja az időt is, nem tudom hogy ki hogyan van vele, de én eléggé hamar meg tudom unni az órámat, a kinézetét, mindig is arról álmodoztam, hogy vagy több órám legyen egyszerre, egy-egy minden komolyabb alkalomra, vagy pedig egy olyan óráról álmodoztam, amit kedvemre tudok változtatni. Hát az Apple Watch (és egyébként a legtöbb okosóra is) gyakorlatilag erre lett kitalálva. Számtalan, kismillió, folyamatosan frissülő választékból kiválasztható „face” közül válogathatunk, legyen az digitális, mutatós, izgő-mozgó, képekkel kirakott vagy éppenséggel Miki  egér, aki a kezével mutatja az időt, vagy az órát megérintve el is csipogja nekünk angolul hogy mennyi az idő, legyünk fiatalok, középkorúak vagy komoly öregemberek, biztos vagyok benne, hogy mindenki megtalálja a neki legjobbat vagy legjobbakat. A legtöbb face ráadásul perzonalizálható, tehát változtathatunk a színeken, a stíluson, vannak olyanok amik egyszerre több motívummal is rendelkeznek, a választékot mindig bővítik és ha mindez nem lenne elég akkor a legtöbb el van látva minimum egy (de inkább több) gyorseléréssel is, amit megérintve valamelyik kedvenc appunk fog bejönni, de alapból is közöl valami információt, elég csak ránézni. Ha mindez pedig nem lenne elég akkor ott lesz a számtalan gyári és utángyártott ezer és ezer féle óraszíj, lesznek jobb minőségűek (bőr, fém, textil, gumi) lesznek kevésbé színvonalasabbak, de tény hogy ezeknek köszönhetően akár naponta váltogathatod az órád külsejét, sokan fel se fogják ismerni, hogy öcsém ez egy Apple Watch de marha jól néz ki, honnan van a szíj? Örökké változó tinik előnyben, változatosságot imádó felnőttek még inkább.

A Wachlabornak köszönhetően rájöttem arra, hogy van egy csomó játék is Watchra, nem is kevés, igaz a legjobbak fizetősök, érdemes ezzel kapcsolatban figyelni a rovatunkat, hiszen idővel mindegyiket le fogjuk tesztelni nektek. Hiszen egy igazi gamer legyen bárhol játszani akar, a Watchos játékok kicsit le vannak korlátozva, egyszerűsítve. A legtöbbnek van iPhone változata is ami jóval komolyabban kidolgozott, sokszor élvezetesebb mint órán, de ha találunk olyat ami nagyon tetszik és éppen a budin ücsörögve jövünk rá arra, hogy hoppá rá kéne nézni a farmra, de a telefont kint hagytuk, egyet se bánkódj hiszen ott van a Watch ami pont erre vagy valami hasonló szituációra lett kitalálva. De vigyázat, a feleségek nem szeretik hogy mindig nyomkodunk valamit, ők inkább azt szeretik jobban, ha velük foglalkozunk, szóval csak okosan kedves geek társaim.

Ezt eleinte nem tudhattam (meg kellett tapasztalni), de a mód ahogyan az óra kapcsolatban áll a telefonunkkal egészen lenyűgöző. Ha fordítunk egy kis időt rá és alaposan átnézzük a beállításokat, akkor egy csomó feladatok és terhet le tudunk venni a telefonunkról, átirányíthatjuk a fontosabb értesítéseket órára, ha hívnak minket látjuk és halljuk az órán, akár beszélni is tudunk az illetővel csak olyan Michael Knightosan, vagányan, távirányítással tudunk fotózni, zenéket szinkronizálhatunk az órára, hogy futás közben ne kelljen magunkkal cipelni a telefont. Az óra közel egy hónapig tárolja az adatokat a iPhone nélkül, legyen szó az egészségünkről, vagy éppenséggel a lépésszámlálásról, megtett távolságokról, bármilyen statisztikai adatról. Távirányítással tudunk a telefonunkon keresztül fotózni, zenét, podcastet hallgathatunk rajta. Minden olyan dolgot tud amire egy átlagos óra képes, ilyenekre gondolok mint stopeer, ébresztés, visszaszámlálás, de a megfelelő programmal akár még légzésfigyelő is válhat belőle, vagy akár a segítségével jobban és mélyebben is tudunk aludni. AirPods tulajoknak egyenesen kötelező vétel a Watch, hiszen távirányító hiányában nagy segítség tud lenni a kis kedvencünk például a hangerő szabályzásakor, vagy ha hív minket valaki. A series 4 nem hozott olyan komoly újdonságokat a rendszerbe ami miatt érdemes lenne váltanom rá, de a nagyobb képernyő, az új EKG mód illetve az intelligens életmentő funkció mind mind olyan dolgok ami miatt egy új érdeklődőnek már bűn lenne kihagyni.

Az Appe Watch szerves részévé vált az életemnek, ez az az eszköz amit a legtöbbször nézek meg egy nap, így egy év után is simán bírja még két napig az aksija, úgy gondolom hogy 2-3 évente érdemes lecserélni. A korábbi modelleket is lehet hasznosítani, olyan funkciókra, mint például a légzésfigyelő mód alvás közben. Ha valakinek már több órája van, semmiképpen se adja el őket (nem érdemes) inkább hasznosítsa őket más területeken, vagy ajándékozza el az apródoknak, hatalmas örömet szerezve ezzel nekik. Korábban nem értettem mi értelme van az okosórának, most már képtelen lennék nélküle élni, annyival kellemesebbé és egyszerűbbé teszi az életemet. Segít ha kell, tanácsokkal lát el ha egészségesen akarok élni és olyan adatokat továbbít a telefonnak ami akár életmentő is lehet egy-egy esetben. Ha eddig gondolkodtál csak rajta, hogy venni kéne egyet ne várakozz tovább, ha pedig már van Watchod pontosan tudod miről beszélek. Jómagam várni fogok a series 6-ig, a következő vásárlással, kivéve ha valami nagyon innovatívot kidob most ősszel az Apple. Azt mindenképpen megemlíteném még, hogy folyamatosan felrakom rá a legújabb frissítéseket és az ég világon semmit nem lassul be az óra tőle, sőt igazából mindig valami új dologgal növekedik az arzenál amire képes az óra, szóval nagyon elégedett vagyok ezen a területen is. Jah igen ... hogy mit nem szeretek benne? Valójában csak azt, hogy olyan gyönyörű a készülék hogy megszakad a szíved ha valaminek nekiütöd, állandóan koszos, mocskos és takarítani kell ha azt szeretnéd hogy mindig szép legyen, de ez persze nem igazi negatívum, de ezen kívül nem jut most más az eszembe. Szóval röviden: must buy, bűn kihagyni, minden Apple felhasználónak kötelezővé tenném, ha tehetném!

 

 

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése