Mire számíthatunk a 2020-as Apple Watch Series 6-nál・Watchlabor

Almás Pletykák   |   2020.09.04 - 07:46   |   Írta: Ca$h   |   6965
04. szept Mire számíthatunk a 2020-as Apple Watch Series 6-nál・Watchlabor

Ha minden igaz hamarosan megtudhatjuk milyen lesz a Series 6

Az Apple őszi újdonságai lassan itt vannak a nyakunkon, a szokásos nagy iPhone bejelentés mellett számíthatunk egy új Apple Watchra is, mégpedig a Series 6-ra. Jöjjön akkor pár infó arról hogy milyen újdonságok várhatóak. A lenti tartalom erőteljesen csak spekulációkon illetve szivárgásokon alapszik, ne vegyünk szentírásnak semmit.

Az Apple általában szeptemberben szokta bejelenteni az új iPhone-t, de már vannak találgatások arra nézve hogy a speciális helyzet miatt ez most el fog csúszni októberre, ami esetlegesen elcsúsztathatja az új Apple Watch bejelentést is. A megbízható forrásnak számító Jon Prosser azt mondta, hogy szerinte a Series 6-ot mégiscsak be fogják jelenteni mégpedig a szeptember 7-én bemutatott új generációs iPad modellekkel együtt.

Az Apple köztudottan változtatja az Apple Watch anyagát, a Series 3-al megjelent a kerámia, amit a Series 4-nél el is vettek, majd visszahozták a Series 5-nél a titániummal együtt. Ebből arra lehet következtetni, hogy a Series 6 több mint valószínű hogy alumínium, titánium, rozsdamentes acél illetve kerámia változatokban lesz elérhető. Arról is szóltak már pletykák hogy az iPhone 5c sikerén felbuzdulva hamarosan ki fog jönni egy műanyagból készült modell is, ezzel a gyerekeket megcélozva vagy éppenséggel az olyan első vásárlókat akik egy olcsóbb modellel szeretnék kipróbálni az Apple Watchot.

Idáig az összes modell OLED kijelzővel jelent meg, ebből kifolyólag találgatások születtek azzal kapcsolatban, hogy hamarosan microLED kijelzőre fognak váltani ami jóval kevesebb energiát fogyaszt, ennek köszönhetően esetlegesen tovább használhatóak lennének az órák két töltés között. Még hivatalosabb források szerint ez a váltás nem fog megtörténni 2023-nál előbb. Az aksi élettartamára viszont már több lehetséges megoldáson is dolgoznak, vagy kettő kisebbre vagy pedig egy nagyobbra fogják lecserélni, hogy még tovább tartson az óra egy töltéssel, jóval tovább mint a korábbi modellek esetében.

Lehet hogy a következő modellben már folyékony kristály polimert fognak használni (Liquid Crystal Polímer, LCP) aminek köszönhetően növekedni fog a wireless teljesítmény, tehát az antenna is jóval hatékonyabban fog működni, ezzel engedélyezve a Wifi6 technológiát, a még eddiginél is jobb hatásfok elérése érdekében. Az LCP-nek köszönhetően egyébként az óra vizállósága is növekedne, lévén sokkal jobb lenne a kapcsolat a digitális korona gomb és az alaplap között. Arról pletykálnak hogy hamarosan lesz egy úgynevezett „Gyerek mód” (Kid mode) az órában, amivel a gyerek Apple Watchját hozzá lehetne kapcsolni az szülői iPhone-hoz, ennek köszönhetően bármikor láthatjuk a gyerek éppen hol van illetve az órán keresztül a szülők hívhatók lennének. Ugyanebben a módban a „Screen Time’ funkciót is látni fogjuk amivel ugye monitorozni lehet az óra felhasználhatóságát, illetve bizonyos appokat letilthatunk, szabályozhatunk, megfigyelhetünk.

A Series 4 óta az Apple Watch képes EKG-ra a Digitális Korona segítségével, egy kiszivárgott kód szerint a watchOS7 képes lesz még ennél érzékenyebben is mérni az EKG-t, csupán elég lesz hozzá ha a felhasználó szívritmusa megemelkedik, az hogy most ez a még jobb EKG hardware-esen lesz-e benne az új Watchban vagy szoftveresen lesz-e megoldva az új watchOS-en keresztül még bizonytalan információ.  A vér oxigéntartalomnak a mérése már régóta felmerült mint egy új opció az Apple Watchnál, de az Apple azt mondja, hogy nem szeretné ha az óra fő profilja a gyógyászati mérés lenne, szóval még azóta is várjuk ezt a funkciót, hogy mikor fog valóban megjelenni és melyik modellnél még bizonytalan. Viszont tekintettel arra, hogy ezzel még gyorsabban ki lehetne szűrni a Covid megbetegedéseket, több mint valószínű hogy inkább hamarabb mint később. A vírussal való küzdelemben ez nagy segítség lenne, szóval még az is lehet hogy a vér oxigénszintjének a mérését szoftveresen belerakják az új OS-be, hogy még a régebbi modelleken is működjön.

Azt pletykálják, hogy a következő Apple Watch még jobban rá fog feküdni az alvás közbeni monitorozásra, ami nagyon hasznos dolog, de akkor ugye teljesen más időben kellene tölteni az óránkat, esetlegesen egy régebbi modellt is használhatunk csak alvásra. Azt mondják, hogy újonnan bevezethetik a mentális egészségünk monitorozását is, ami a megváltozott szívritmusnak köszönhetően jelezne ha túlságosan felizgatjuk magunkat, esetlegesen szoronganánk, ezzel több mentális betegséget is megelőzhetnének és még időben észre vehetnének. A kérdés már csak az hogy ilyen sok egészséggel kapcsolatos funkció mellett miért is nem akarják, hogy gyógyászati mérőeszköz legyen mindenki kedvenc órája?

Jöjjön akkor a legfontosabb kérdés, hogy milyen árra számíthatunk az új modell esetében. Tekintettel arra hogy a Series 5 399$-1349$ között mozog attól függően hogy milyen a mérete és az anyaga, nagyjából ebben az árban fog mozogni. Illetve ha valóban kiadják műanyag változatban is akkor még az is lehet hogy a 399-es árcédulánál olcsóbb modellek is lesznek. Hamarosan kiderül, egyelőre csak találgatni lehet és odafigyelni a szivárgásokra. Mint ahogyan azt már korábban is írtam, a cikk tartalma erőteljesen csak spekulációkon alapszik, de mint ahogyan az általában lenni szokott több mint valószínű, hogy ezeknek a nagy része meg is valósul. Ha minden igaz jövő héten kiderül.

Forrás: Apple Insider

 

 

Kapcsolódó tartalom:

>>> Spaceholes ismerkedő

>>> Vegas Bowling ismerkedő

>>> Series 3 élménybeszámoló


Kommentek megjelenítése