Már a Google Mapsben is lehet fizetni a parkolásért

Alkalmazások - Játékok   |   2020.09.04 - 08:30   |   Írta: L Ferenc   |   922
04. szept Már a Google Mapsben is lehet fizetni a parkolásért

A népszerű térkép- és navigációs alkalmazás új funkcióval frissült.

Az autóval történő közlekedés egy szükségesen rossz velejárója, hogy a városi zónákban általában fizetni kell a parkolásért. Régen erre egyetlen módszer létezett, az aprópénz parkolóautomatákba történő dobálgatása, és a parkolócetli szélvédő alatt történő elhelyezése. Ez egyrészt nagyon kényelmetlen volt, hiszen komoly bajban voltunk, ha éppen nem volt nálunk apró, arról nem is beszélve, hogy sok esetben nehéz volt előre megbecsülni, hogy pontosan mennyit fogunk az adott helyen parkolni. 

És aztán feltűnt a színen a mobiltelefonos parkolás, melynek révén SMS-ben, telefonhívással vagy okostelefonos alkalmazással fizethetünk az autónk valahol történő otthagyásáért, és a kényelmi díjon felül mindig csak pontosan annyit, amennyit ténylegesen parkolunk. De mi lenne, ha ehhez már egy új alkalmazást sem kellene feltelepíteni a készülékünkre?

Nos, pontosan ezen elgondolás mentén indult el a Passport nevezetű cég, melynek sikerült megoldania, hogy egy olyan applikáció segítségével is megoldható legyen a parkolásért történő fizetés, ami legtöbbünk telefonján már alaphelyzetben fel van telepítve. És ez az alkalmazás nem más, mint a mindenki által jól ismert Google Maps. 

Történetünk 2016-ban kezdődött, amikor is a Passport felvásárolta a parkoló alkalmazás fejlesztéssel foglalkozó ParkX startup céget, tavaly pedig átkeresztelték a ParkX appot ParkATX-re. Ezt követően pedig most megoldották a Google Maps integrációt. 

A Google Mapsben megjelenik egy új "Pay for parking" opció, melyre rányomva a felhasználó elindíthatja a parkolást. Be kell pötyögni a parkolózóna számát, definiálni kell az adott járművet és a rendszer azt is bekéri, hogy meddig kívánunk az adott helyszínen parkolni. Végül pedig már csak a Google Pay-en keresztül bankkártyával történő fizetés marad hátra. 

A nemcsak alkalmazásból, hanem webböngészőből is használható új funkció első körben a texasi Austinban érhető el, de a fejlesztők azt ígérik, hogy az elkövetkezendő hetekben rengeteg új helyszínen használhatóvá fog válni. Azt egyelőre nem tudni, hogy Európában pontosan mikortól jelenhet meg a Google Maps új szolgáltatása. 

Kapcsolódó cikkek:
Szuper frissítést kapott a Google Maps alkalmazás
A Google Maps és a Gmail is alapértelmezett app lehet iPhone-on
A Google közzétette a Waze és a Maps applikációkon a rendőrség által az ittas vezetők kiszűrésére használt helyszíneket.


Kommentek megjelenítése