Seekers Notes: Hidden Mystery・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2020.04.17 - 09:39   |   Írta: Ca$h   |   2092
17. ápr Seekers Notes: Hidden Mystery・Ismerkedő

Keresgélést bírod?

A Seekers Notes eredetileg a Watchlaborba íródott volna, de sajnos az Apple Watch tartalom olyan kevés benne (erről majd kicsit később), hogy inkább átugrottunk a régóta nem jelentkező Ismerkedő rovatba. Szóval sziasztok, ismerkedjünk akkor ma este egy picit ezzel a meglepően remek kis játékkal.

Gondolom senkinek nem kell bemutatni a keresgélős stílust, amikor van egy kép és nekünk meg kell találni minden alaposan elrejtett tárgyat rajta. A kép mindig ugyanaz, a tárgyak viszont idővel máshol vannak a nehezebb fokozatokon pedig már más szögből is vannak mutatva. Az ember joggal teszi fel a kérdést, hogy mégis mi a fészkes fenét lehet ebből a stílusból még kihozni, hát kérem szépen, erre a legjobb válasz a Seekers Notes.

Ha picit utána olvasunk akkor látni fogjuk, hogy a Seekeres Notes nem véletlenül ilyen piszkosan jó, ugyanis eredetileg 2015-ben jelent meg, majd a hosszú évek alatt szépen tökéletesre polírozták, kiadták mindenféle platformra, nekünk 2018-ban iOS-re már egy szinte hibátlan játék jutott. Fura hogy ilyen régóta kint van már és én mégsem találkoztam eddig vele. A mostani alkalom is csak annak köszönhető, hogy a legújabb frissítéssel megérkezett az Apple Watch támogatás, az óránk segítségével nyomon követhetünk pár fontos információt, olyanokat mint a staminánk jelenlegi állapota, események (events) és végül pedig de nem utolsó sorban láthatjuk hogy a ritka tárgyak (unique items) boltjainál hogyan állnak a rendeléseink.

Már ebből is könnyen kitalálhatjuk, hogy a Seekeres Notes jóval több annál mint holmi képkeresgélős cím. Egyrészt van egy hangulatos története amit picit visszarepít minket a késői 1800-as évek Angliájába, a hangulat kicsit olyan Sherlock Holmes-os, a helyszín Darkwood ahol furcsa események veszik kezdetét, fontos tárgyak tűnnek el aminek akár végzetes következményei is lehetnek, mi egy Seeker vagyunk akiknek egészen elképesztő a látása, ennek köszönhetően talán vissza tudjuk szerezni az elveszett cuccokat. A játékban több tucatnyi helyszínnel fogunk találkozni, minél többször megcsinálunk egyet annál nehezebbé és nehezebbé válik, egy idő után új tárgyak jelennek meg a régiek pedig teljesen más helyen és más szögből mutatva. Szóval érdemes a gatyát felkötni. természetesen ezúttal is lesznek segítségeink, az első a nagyító (Eyeglass) megmutat nekünk egy-egy tárgyat, ezt csak akkor használjuk ha nagyon nagy bajban vagyunk és már csak egy-két tárgy hiányzik a teljesítéshez. A lila lötty (Lightning in a bottle) megivásával eltűnik majdnem egy teljes sor (tehát három) tárgy a képernyőről, ilyet nagyon ritkán fogunk kapni, ugyancsak érdemes vele spórolni. Az harmadik és egyben utolsó tárgy az óra (Flying time) pedig nyilván plusz időt ad nekünk (45 másodpercet) ha éppen erre lenne szükségünk. Minden tárgy korlátozott mennyiségben kapható a játékból is, de természetesen gemért vásárolhatunk belőlük, amit pedig valódi pénzért tudunk vásárolni, lévén a játékból nagyon de nagyon kevés üti majd a markunkat.

Mi sem igazolja jobban a játékban lévő döbbenetes tartalmat, minthogy a keresgélésen kívül számtalan mini-játékkal is találkozni fogunk. Lesz Candy Crush Sagára emlékeztető kő robbantgatás, puzzle kirakósdi, színre szín logikai játék és még sorolhatnám a számtalan jobbnál jobb kis játékot amikkel némi szint visznek az alap játékmenet mellé. Ezeknél a cél - akárcsak a fő vonalon - különböző ritka tárgyak megtalálása ami a továbbjutáshoz szükséges, hogy egyre több helyszínt tudjunk a későbbiek során kinyitni. A játék egész jól játszható ráköltés nélkül is, de azért tele van pakolva eléggé agresszív reklámokkal és akciókkal, szóval nehogy véletlenül rányomjunk a „claim” gombra ami aljas módin pont úgy néz ki mintha kaptunk volna valami ajándékot. De ha túllépünk ezen a dolgon és spórolunk az extra képességekkel, akkor eléggé sokáig eljuthatunk. Úgy vélem hogy egy idő után amikor már a legtöbb helyszín elérte a legnehezebb fokozatot némileg játszhatatlanná válik a játék segítség nélkül, de bízzunk benne hogy ez csak az én véleményem. Lényeg a lényeg, a Seekeres Notes egy megdöbbentően jó játék, számomra az év nagy meglepetése, még akkor is ha az Apple Watch része kicsit szánalmas, főleg hogy még a watch store-ban is jelen van mintha teljes értékű játék lenne. Kipróbálni viszont mindenképpen érdemes.

 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése