6 csodás, kis részlet az iPhone-ról

Tippek és trükkök   |   2016.05.15 - 20:25   |   Írta: Pausch Rita   |   38257
15. máj 6 csodás, kis részlet az iPhone-ról

Ti észrevettétek már?

Kevesen vannak, akik néznek, és közben látnak is. Ez a cikk most nem nekik szól, hanem azoknak, akik hajlamosak átsiklani az apró, de annál profibb részletek felett.

Az Apple rajongók számára a mániákus részletesség nem újdonság a cég arculatával kapcsolatban. Már nálunk is számtalan sztorit olvashattatok az egykori vezér, Steve Jobs, beteges maximalizmusáról. Bár Jobs már 5 éve, hogy eltávozott, a cég bizonyos szinten még mindig néhai alapító nyomdokaiban jár és néhány ügyes dizájnelemmel is a felhasználók érdekeit szolgálják. A Business Insider technológiai rovatában összegyűjtöttek néhány profi apróságot a világ legkedveltebb telefonjáról (vagy inkább az operációs rendszeréből).  

1. Erre csúsztass!

A zárolt főképernyőn a „csúsztassa el a feloldáshoz” szövegen a fénycsík abba az irányba halad, amerre érintenünk kell a feloldáshoz.

2. És lőn világosság...

A gyorsmenüben (Control Center) az elemlámpa ikon világít, amikor az elemlámpa is.

3. Tik-tak

Az Óra ikon bármennyire is mozdulatlannak hisszük, valójában mindig jár. Figyeljétek csak meg a másodpercmutatót!

4. Éjjel, nappal pontosan

A Térképek alkalmazásban a műhold felvételen a napfényt mindig az adott időnek megfelelően jelenítik meg.

5. Ujjak és sorszámok

Amennyiben több ujjunkat is hozzáadtuk a Touch ID-hez, akkor ezek rögzítésre kerültek a készüléken (BeállításokTouch ID és jelkód) 1. ujj, 2. ujj és stb. elnevezéssel. Ha ki akarjuk deríteni, hogy melyik elnevezés melyik ujjunkat takarja, elég csak belépni a menübe és megérinteni a Touch ID-t. Mindig pontosan az adott ujjhoz csatolt sorszám villan fel. 

6. Felvegyem, vagy ne vegyem? 

Ki figyelt fel arra, hogy a hívásfogadás kétféle módon lehetséges? Az egyik mód az Elutasítás és Fogadás gomb megjelenése, a másik, amikor fogadáshoz el kell húzni a képernyőzárat. Mi a különbség? Az első nyitott, a második zárolt képernyőnél jelentkezik. A magyarázat pedig az, hogy zárolt képernyő esetén, ha esetleg a zsebünkből (táskából) varázsoljuk elő a készüléket, nehogy véletlenül fogadjuk a hívást.

Forrás: Business Insider
Kép forrása: Picjumbo

Kapcsolódó cikk:
Hogyan töröld az adataidat az iPhone-ról
7 iOS funkció, amit az Alma másokról koppintott
Így tisztítsd az Apple eszközeidet!



Kommentek megjelenítése