A Google új szintre emelte a gépelést az iPhone-on

Alkalmazások - Játékok   |   2016.05.15 - 18:52   |   Írta: Pausch Rita   |   14697
15. máj A Google új szintre emelte a gépelést az iPhone-on

Nem elírás, a legnagyobb rivális szuper dolgot művelt az Apple készülékével!

Néha elgondolkodom azon, hogyha a két tech óriás valami csoda folytán, rivalizálás helyett összeolvadna, abból micsoda világrengető újítások születhetnének. Nem mintha most épp sorsfordító innovációról lenne szó, de az említett utópisztikus kép sem valószínű. Az viszont igen, hogy a Google készített egy nagyon szuper kis appot, ami sok iPhone (és iPad) felhasználót tehet(ne) hálássá…

Azonban, ahogy az „a túl szép, hogy igaz legyen” mesékben lenni szokott, két hírrel érkezem: egy jóval és egy rosszal. Essünk túl a rossz híren! Egyelőre ez az ismertető pont arra lesz jó, hogy az újításokat kedvelő magyar felhasználók szomorúan sóhajtozzanak. Az új app ugyanis egyelőre nem érhető el nálunk. Jó hír viszont, hogy létezik, tehát feltehetően (és remélhetőleg) ez csak kezdeti, átmeneti és hamarosan az Egyesült Államokon kívül is letölthetővé válik.

A Google új alkalmazása megkönnyítheti az üzenetküldést az Apple telefonokról. A Gboard névre keresztelt app beépül a gyári billentyűzetbe és ott kifejti nagyszerű mellékhatásait. Mindegy, hogy a felhasználó pötyög, tapiz, vagy „simogat”, egy kézzel, vagy két kézzel nyomja, az app nagyszerű gépelési élményt nyújt és az információcserét is megkönnyíti. Eleve jobb a prediktív szövegbevitel is, de lehet vele jó kis GIF-eket küldözgetni egymásnak és mindenféle Safari kitérők helyett, gyorsan hatékonyan keresni üzengetés közben, akár emojikat is. Ráadásul minden alkalmazásnál elérhető a funkció, ami billentyűzetet használ.

A külföldi források már most dicshimnuszt zengnek róla és néhány vélemény szerint ez legalább akkora durranás lesz, mint az Instagram vagy a Snapchat. Mielőtt túlfényezném, annyi még megjegyzendő, hogy diktálni nem lehet neki. Ez viszont nem az alkalmazás hibája, inkább az Almáé, mivel ezt a funkciót nem engedélyezik harmadik féltől származó billentyűzet appoknál. Kár, de azért így is jó! Nagyon várjuk.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető, de jelenleg CSAK az USA iTunes áruházból!

Íme, a Gboard bemutató videója:

Kapcsolódó cikk:
A Google az Apple-t másolja?
A Google ismét megelőzte az Apple-t
600 millió dolláros tárhely üzlet az Apple és a Google között



Kommentek megjelenítése