Hogyan töröld az adataidat az iPhone-ról

Tippek és trükkök   |   2016.04.22 - 06:10   |   Írta: Pausch Rita   |   18588
22. ápr Hogyan töröld az adataidat az iPhone-ról

Adataid védelmében érdemes eladás előtt alaposan „megtisztítani” a készüléket.

Mindegy, hogy valaki miért akarja eltűntetni az adatait az iPhone-járól, a lényeg az, hogy ez egy fontos kérdés, amire oda kell figyelni. Ezért azok számára, akik kevésbé tapasztalt, hozzáértő felhasználók, íme egy kis segédlet!

Az adatok törlése előtt

Először is bármilyen másik készülékkel párosítottad is korábban a telefont (pl. Apple Watch) a legelső, hogy ezt a kapcsolatot megszüntesd.

A következő lépés az adataidról készíteni egy backup mentést. Wifin, vagy kábellel, de mindenképpen csatlakoztasd a számítógépedhez a telefont és ügyelj rá, hogy minden átkerüljön a Mac-re vagy a PC-re.

Ezután következik az iCloud. A Beállításokban keresd meg az iCloud menüpontot és kapcsold ki az iPhone keresése  funkciót majd jelentkezz ki a szolgáltatásból (Kijelentkezés alul)! Utána megint érintsd meg a Kijelentkezést, törlés az iPhone-ról és be kel írni az Apple ID jelszót, hogy teljesen kitörlődjön az összes iCloud infó a készülékről. 

A teljes törlés

Ezt követően a Beállításokban az Általános menüpontban, válaszd a Visszaállítást, majd az „Összes tartalom, beállítás törlése” opciót. Elképzelhető, hogy párszor kérni fogja az Apple ID-t, a jelkódot, vagy a Touch ID-t, a korábbi beállításoktól függően.

Miután az adatok törlődtek, a készülék újraindul, készen arra, hogy egy „új” iPhone-ként kezdhessen új életet.

Ez a legbiztosabb és legegyszerűbb módja szépen „megtisztítani” az adatoktól a készüléket. A legtöbb helyen, ahol telefon adásvétellel foglalkoznak, szintén ezeket a lépéseket járják végig, amikor bevesznek eladásra egy iPhone-t, de akkor is az a legbiztosabb, ha ezt mindenki magának csinálja végig. Ennek tudatában amúgy is lehetőségetek van kereskedő bevonása nélkül (pl. apróhirdetéssel) eladni a készüléket, akár itt nálunk, a HasználtAlmán!  

Kapcsolódó cikk:
Így tisztítsd az Apple eszközeidet!

Kép forrás: Picjumbo


Kommentek megjelenítése