A Touch ID egy napja

Apple Hírek   |   2016.04.21 - 19:40   |   Írta: Zakariás Zsombor   |   4015
21. ápr A Touch ID egy napja

Ki tudja hányszor oldja fel Touch ID-vel iPhone-ját egy átlag felhasználó egy nap alatt?

Valószínűleg ez az a kérdés, amire mindenkinek megvan a maga válasza és tippje. Ennek a kérdésnek a hallatán én is a padból kiesve jelentkeznék, hogy „Tanár néni, én hagy mondjam a megoldást!”, de még én magam is rosszul tippelnék.

A valóság az Apple szerint, hogy napi 80 alkalommal oldja fel az átlag felhasználó. Azt is megtudtuk, hogy a Touch ID-vel ellátott iPhone-nal rendelkezők 89%-a használja is a funkciót. Ez sokkal időtakarékosabb és biztonságosabb, mint az állandó jelkód bepötyögés.

A statisztika szerint 12 órára számolva, egy iPhone 6 tulajdonos átlagosan hétszer ellenőrzi telefonját óránként, ami kb. 10 percenkénti időközöket jelent. A Touch ID használatával sok időt spórolhatunk meg egy nap folyamán és nem zökkent ki bennünket a megkezdett folyamatból. Így az, hogy naponta közel száz alkalommal használjuk az ujjlenyomat szkennert, remekül mutatja, az Apple hogyan teremt egyensúlyt a biztonság és a tökéletes felhasználói élmény között.

A Touch ID 2013-ban az iPhone 5s-ben debütált. Mára már alapfelszereltség minden iPhone és iPad mellé. Telefonunk feloldásán kívül használhatjuk vásárlások engedélyezéséhez az App Store-ban, harmadik féltől származó alkalmazások titkosítására (ha azt a fejlesztő beépíti alkalmazásába), az iOS 9.3 megjelenésével pedig már a jegyzeteinket is levédhetjük vele. Amúgy használható az Apple Pay-hez is, de ez a szolgáltatás egyelőre sajnos nem elérhető hazánkban.

Ti milyen gyakran használjátok a Touch ID-t?

Forrás: Macrumors

Kapcsolódó cikk:
Leelőzték az Apple-t a jack csatlakozó eltávolításában​

 

 


Kommentek megjelenítése