Leelőzték az Apple-t a jack csatlakozó eltávolításában

Tech Hírek   |   2016.04.20 - 21:48   |   Írta: Zakariás Zsombor   |   5456
20. ápr Leelőzték az Apple-t a jack csatlakozó eltávolításában

A pletykákból úgy tudjuk, az Apple azt tervezi, hogy a következő iPhone-ból eltávolítja a jack csatlakozót. Ez egy hatalmas lépés is lehetett volna: az első telefon, amelyik kibújt volna a jack uralma alól és ezzel tovább vékonyodhat.

A mai nap folyamán mutatta be a kínai cég, a LeEco, a legújabb telefonkategóriáját, amiből már hiányzik a 3,5 milliméteres fülhallgató csatlakozó. Helyette az USB-C porton keresztül csatlakoztathatjuk fül- és fejhallgatóinkat, vagy Bluetooth-on hallgathatjuk zenéinket. Így ezek az első telefonok, amelyek USB-C csatlakozást használnak a zenehallgatásra.

A kínai LeEco nem túl ismert a nyugati világban, eddig csak az ázsiai térségben voltak megtalálhatók termékeik. Ám ezúttal nem csak a helyi piacon tervezik eladásra bocsájtani legújabb készülékeiket.

Mindenki azt hitte, hogy az Apple lesz az első gyártó, aki jack nélküli telefont dob a piacra, de a teória ezzel megdőlt. A kínai cég választási lehetőséget is kínál legújabb telefonjai mellé, ugyanis nem csak fülhallgatót kaphatunk hozzájuk, de akár fejhallgatót is. Ezeket természetesen az USB-C-hez kell majd csatlakoztatnunk.

Hasonlóan a Nexus 6P és a Huawei Mate S készülékekhez, a vállalat új telefonjain is a hátlapon található az ujjlenyomat szkenner. Kijelzőik széltől szélig terjednek, a házuk pedig fém kialakítású. A Le 2 és a Le 2 Pro az iPhone 6s-hez hasonló. 5,5 colos a kijelzőjük, Full HD felbontásúak, de kicsit nagyobb akkumulátorral lettek ellátva, mint az Apple telefonja, egész pontosan 3000 mAh-val. Természetesen a Le 2 Pro kicsivel jobb felszereltséggel érkezik majd, mint a Le 2, mégpedig 21 megapixeles hátlapi kamerával és 4 GB RAM-mal, míg a Le 2 16 megapixeles kamerával és 3 GB RAM-mal. A Le 2 1099 jüanért (kb. 47 ezer forint) lesz megvásárolható, a Le 2 Pro pedig 1499 jüanért (kb. 64 ezer forint).

A Le Max 2 kicsivel nagyobb, mint az előző két telefon, 5,7 colos és a Qualcomm legújabb 820-as Snapdragon processzorával érkezik. Ezenkívül fejlettebb ujjlenyomat-olvasóval, nagyobb 3100 mAh-s akkumulátorral, optikai képstabilizátorral és 6 GB RAM-mal lesz megvásárolható. A 32 GB-os változat (amiben csak 4 GB RAM van) 2099 jüanért (kb. 89 ezer forint) vásárolhatják majd meg, a 64 GB-os változatot (amiben már tényleg 6 GB RAM van) pedig 2499 jüanért (kb. 106 ezer forint).

Az érkező, új iPhone bemutatója persze még messze van, valószínűleg szeptemberben lesz. Pletykák szerint Lightning csatlakozós fülessel fog érkezni, bár a legújabb pletykák Bluetooth fülhallgatóról szólnak.

Forrás: MacRumors


Kapcsolódó cikk:
Minden, amit eddig tudhatunk a következő iPhone-ról
5 elengedhetetlen kiegészítő új MacBookodhoz



Kommentek megjelenítése