Alaposan letesztelték az új iPhone SE hangzását

Tesztek   |   2022.05.02 - 09:22   |   Írta: L Ferenc   |   17280
02. máj Alaposan letesztelték az új iPhone SE hangzását

Lássuk, hogyan teljesít a gyakorlatban az Apple új olcsó mobiljának hangrendszere!

A DxOMark egy ideje már nemcsak kamera képminőség fronton teszteli és rangsorolja a legújabb okostelefonokat, hanem többek közt azok kijelzőjét és hangtechnikáját is alapos teszteknek veti alá. A független tesztlabor nemrégiben az Apple legújabb mobilját, a márciusban debütált és nemrégiben általunk is részletesen bemutatott, 2022-es évjáratú új iPhone SE hangrendszerét is górcső alá vette. 

Az Apple relatíve elérhető árú újdonsága konkrétan 70 pontot ért el a minden részletre kiterjedő audioteszten, ami azt jelenti, hogy az aktuális ranglistán jelenleg a harminckettedik helyet foglalja el. Elsőre ez nem hangzik valami túl jól, azonban egyrészt nem szabad elfelejteni, hogy az iPhone SE nem egy drága high-end készülék, másrészt megjegyzendő, hogy a DxOMark audiotesztjén a közelmúltban szintén 70 pontot ért el a Xiaomi nemrégiben leleplezett 450 ezer forintos új csúcsmobilja, a 12 Pro. Illetve az új iPhone SE ugyancsak holtversenyben van a Samsung tavalyi non-plus-ultra kategóriás flagship modelljével, a Galaxy S22 Ultrával, valamint az S21-gyel, az S21 FE-vel és a Xiaomi 11T-vel.

A sztereó kihangosítással, Dolby Digital Plus támogatással, Spatial audio hangzással és széles spektrumú mikrofon üzemmódokkal rendelkező, de jack kimenet nélküli 2022-es iPhone SE zenelejátszás fronton 69 pontot zsebelt be, hangrögzítés versenyszámban pedig 74 pontot gyűjtött. 

Az Apple e tekintetben eminens tanuló kategóriás csúcsmodelljei, a tavaly ősszel debütált iPhone 13 mini, az iPhone 13, az iPhone Pro és az iPhone 13 Pro Max mind 75 pontos végeredménnyel zártak. Ezek a toplista kilencedik helyén található mobilok 76 pontot kaptak zenelejátszás fronton és 70-et hangrögzítés tekintetében. 

Az első helyet a Xiaomihoz köthető felsőkategóriás gamer készülék, a nemrégiben érkezett Black Shark 5 Pro tudhatja magáénak. Ez a kifejezetten játékosok számára kifejlesztett újdonság zenelejátszás, hangrögzítés és végeredmény fronton egyaránt 86-86-86 pontot húzott be. 

A képzeletbeli dobogó második fokára két korábbi Black Shark modell állhat fel, konkrétan a Black Shark 4S Pro és a Black Shark 4 Pro, melyek ugyanúgy 81-81 pontot kaptak, mint a Honor Magic3 Pro+. Az ötödik a 80 pontos Xiaomi Mi 10S, a hatodik az Asus gamer készüléke, a 79 pontos Asus ROG Phone 5, a hetedik a 77 pontos Asus Smartphone for Snapdragon Insiders, a nyolcadik pedig a 76 pontos Xiaomi Mi 10 Pro. 

Egészen előkelő helyen található egyébként a nem éppen mai fejlesztésű Apple iPhone Xs Max, melyet ugyanúgy 74 ponttal jegyeznek, mint a tavalyi almás csúcsmobilt, az iPhone 12 Pro Maxet. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése