Toplista: ezek most a leghangosabb mobilok

Tesztek   |   2021.11.22 - 08:19   |   Írta: L Ferenc   |   1657
22. nov Toplista: ezek most a leghangosabb mobilok

Ez a rangsor most nem a hangminőségről, hanem csak és kizárólag a hangerőről szól.

A mobilgyártók igyekeznek minden fronton egyformán fejleszteni a termékeiket: a legújabb készülékekbe minden korábbinál szebb kijelzők, szupergyors processzorok, rengeteg memória és hatalmas felbontású kamerák kerülnek. Ezek mellett hajlamosak lehetünk megfeledkezni az okostelefonokba épített hangszórókról, pedig ugyebár ezek is kiemelt fontosságúak, mindenesetre a gyártók szerencsére ezt a területet sem hanyagolják el.

Ennek jegyében a közelmúltban debütált mobilokba minden korábbinál nagyobb hangerejű és jobb hangminőségű hangszórók kerültek, és ma már szerencsére szinte minden készülék esetében biztosított a sztereó kihangosítás lehetősége. 

Joggal merülhet fel azonban a kérdés, hogy vajon mely konkrét okostelefonoknak a legnagyobb a hangereje? Nos, erre a kérdésre most a GSMArena ad hathatós választ. A népszerű mobilportál ugyanis az általa nemrégiben tesztelt készülékekből összeállított egy olyan speciális toplistát, mely kifejezetten hangerő tekintetében állítja sorrendbe a különböző készülékeket. 

Fontos megjegyezni, hogy ez a toplista nem foglalkozik a hangminőséggel, hanem csak és kizárólag a hangerőre fókuszál. Ugyancsak fontos, hogy a sorrendet nem egy abszolút csúcshangerő alapján állították össze, hanem úgy, hogy több hangerőtesztet is lefuttattak és azokból átlagot vontak. Ily módon ugyanis olyan eredményeket kapunk, melyek sokkal közelebb állnak a hétköznapi valós használathoz. Az eredmények negatív előjelűek, és minél közelebb vannak a zéróhoz, annál jobbnak tekinthetők.

A képzeletbeli trónon a ZTE Nubia Red Magic 6 foglal helyet a maga rekord jó -21,4-es értékével, majd pedig a -23-ra képes Infinix Note 11 Pro, illetve a -23,6-ot produkált Xiaomi Mi 11 Lite 5G és Xiaomi 11 Lite 5G NE következik a sorban. A ZTE és az Infinix produkciója kiválónak minősíthető, a Xiaomiké viszont már csak nagyon jónak. 

A következő helyen holtversenyben az Asus ROG Phone és az Apple iPhone 13 Pro Max található, melyek -24-es eredményt értek el. Ezután pedig a OnePlus 9 Pro (-24,1), a Xiaomi Mi 11 Lite (-24,2), a Xiaomi Mi 11 Ultra (-24,3) és a OnePlus Nord 2 5G (-24,3) következik a sorban. 

A hangerő toplistát tehát egyértelműen a Xiaomi és a OnePlus uralja 2021 végén, és a portál hamarosan érkező következő rangsorából arra is fény fog derülni, hogy hangminőség fronton jelenleg milyen erőviszonyok uralkodnak.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése