A legjobb akció vlogger kamera? - DJI Osmo Pocket

Tesztek   |   2020.07.04 - 15:46   |   Írta: ARPII   |   341
04. júl A legjobb akció vlogger kamera? - DJI Osmo Pocket

Félhet a GoPro?

A mai akciókamera piacon nehéz újat mutatni, főleg úgy hogy egyre telítettebb a játék. A DJI több szegmensben is jeleskedik, most pedig egy új téren is szeretnék magukat kipróbálni. Az Osmo Pocket ugyan nem egy közvetlen GoPro kihívó, de biztosan sok vásárló fogja őt választani a klasszikus akciókamera helyett. Most mi is leteszteltük a cég legújabb mini gimbal-os kameráját, a DJI Osmo Pocket-et, ARPII videójában pedig egy részletes tesztet is láthattok a kicsikéről.

 

Külső

 

Alapvetően egy nagyon aranyos megjelenésű kis kameráról beszélhetünk, ami kisebb a legtöbb mai okostelefonnál is, így kényelmesen elfér bárki zsebében, nem úgy mint egy nagyobb Osmo Mobile. Még az én nagy kezemben is elfér, és így is látom a kijelzőt, ami egyébként érintés érzékeny is. Engem talán a kameraszenzor nyűgözött le a legjobban, ami akár 4K 60 fps-ben is tud felvenni, 1080p-s felbontás mellett pedig 4x-es lassításra is képes. Amit hiányolok belőle, az a kis joystick kar, ami mindegyik Osmo Mobile-on ott volt, ebből viszont kihagyták. Igaz 14 000 Ft-ért megvehetjük külön, de szerintem igazán belefért volna a büdzsébe ha rárakták volna.

 

A kis kijelzőn szinte mindent be tudunk állítani, válthatunk a különböző módok között, a felbontást is tudjuk állítani magán a kamerán, ami szerintem nagyon hasznos, hiszen így ehhez nem kell külön elővenni a telefont. Emellett vissza is tudjuk nézni a felvételeket, igaz ez a kis kijelző nem a legnagyobb, de a célnak tökéletesen megfelel. Három féle gimbal mód közül választhatunk, az első és talán legtöbbször használt a Tilt Locked, itt a kamera forog velünk horizontálisan, de a vízszintes helyzetét tartja. Aztán ott a Follow vagyis követés ahol a Pocket finoman leköveti a mozgásunkat. Végül a legdurvább sportfelételekhez az FPV a legcélszerűbb, itt akármerre fordulhatunk, még fejjel lefelé is, a kamera jön velünk.

 

Szoftver

 

A Mimo alkalmazás nekem nagyon tetszett, szépen meg lett csinálva, és itt végre van joystick-ünk, mégha csak virtuális is. Miután a Pocket-et rádugtuk a telefonunkra, (Lightning vagy USB-C port segítségével) azután egyből be is tölt az alkalmazásunk, ahol mindent kényelmesen láthatunk egy nagyobb kijelzőn. Egy ilyen felszereléssel már kényelmesen lehet videózni, a kép sem fog rázkódni, és a képernyőn is pontosan láthatjuk, hogy mi történik. A DJI a vloggereket is megcélozta ezzel a kamerával, ugyanis szelfi módban arckövetést is találunk, ami nagyon pontos, sétálhatok vagy futhatok akárhova, nem fog elveszteni a kis operatőröm. A másik szívfájdalmam, hogy nem vezeték nélküli a Pocket, szóval csak akkor tudjuk nézni a kamera képét, ha rádugjuk a mobilunkat. Persze ezt is lehet orvosolni egy 20 000 Ft-os kiegészítővel, ami szintén egy kis rossz szájízt hagy maga után. Szerintem viszont ezzel és a külön joystick-kal már egy tökéletes eszköz, kár hogy nem tudták beletenni. Magában az alkalmazásban sok plusz funkciót találunk amivel fel tudjuk dobni a videóinkat, ha nem lennénk annyira profik a vágásban. Ezek közül párat használtam csak, de szerintem nagyon jók voltak. A panoráma mód is az egyik kedvencem lett, amivel akár kézből is készíthetünk komoly képeket, amibe több fog beleférni, mint egy mobil ultraszéles látószögű kamerájával.

 

Akcióban a Kamera

Annak ellenére, hogy a Pocket nem olyan robosztus mint egy GoPro, én nagyon sok helyzetben mertem és tudtam is használni. Persze őt nem is pontosan erre szánták, de meglepődtem, hogy a kis mérete miatt hányszor hasznát tudtam venni. Illetve azt se felejtsük el, hogy vele sokkal stabilabb felvételeket és képeket tudunk csinálni kézből mint egy szelfibotra illesztett GoPro-val. Kezdő, vagy hobbi videósok számára kiváló választás lehet, de akár a családi események, nyaralások megörökítésére is remek választás.

 

A kamera felvételei engem lenyűgöztek, itt szinte maradéktalanul meg voltam elégedve, nagyon szépek voltak a színek, helyén volt a kontraszt is. A kép nagyon éles volt, egyedül a dinamikatartomány volt az, ami néha kívánnivalót hagyott maga után, pár felvételen látszik is, hogy az ég ki van égve kicsit. Mindent összevetve azt tudom mondani, hogy a DJI ismét egy olyan terméket tett le az asztalra, amit bátran tudok ajánlani bárki számára, aki kicsit is érdeklődik a videózás iránt. Ha Nektek is megtetszett ez a kis akciókamera, akkor ezen a linken keresztül most egy ajándék 1 000 Ft-os vásárlási talványt is kaphattok

 

Kapcsolódó tartalom:
Kommentek megjelenítése