Júliusban kezdik el szállítani az iPhone 12 csúcskategóriás kamera lencséit

Almás Pletykák   |   2020.07.03 - 16:47   |   Írta: ARPII   |   1091
03. júl Júliusban kezdik el szállítani az iPhone 12 csúcskategóriás kamera lencséit

Nagy ugrást jelenthet ez az Apple-nek kamera téren.

A méltán híres elemző, Ming-Chi Kuo szerint az Apple következő generációs telefonjai már sokkal komolyabb lencséket kaphatnak, mint eddig. A beszállító, a Largan nevű vállalat lesz, akik július közepén kezdhetik meg a beszállítást az amerikai óriásnak.

Az eddigi évekhez képest a Largan szállítási ütemezése 4-6 hEtet csúszhat a tavalyi félévhez képest. Ez sajnos az iPhone 12 szériára is hatással lesz, ugyanis a legnagyobb szállítmányok szeptember és november közé esnek majd. Így az almás cég kénytelen lehet elhalasztani az iPhone piacra dobásának dátumát, vagy szembe kell majd nézzenek a szomorú ténnyel, hogy talán nem tudják majd kiszolgálni a vásárlók igényeit, mennyiség tekintetében. Az egész csúszás mögött, ahogyan mostanában minden mögött most is a koronavírus áll, ami ellen sajnos nem tehet semmit a két cég.

 

Kuo sajnos nem tudta pontosan részletezni a lencse típusát, azonban korábban már szót ejtett egy 7 komponensű lencséről, ami az iPhone 12-be kerülhet. Ez a 7P lencse jelentősen javíthatja az iPhone képminőségét a jelenlegi modellekhez képest, ugyanis az iPhone 11 Pro például egy 5 komponensű lencsét használ az ultraszéles kamerájához, és két 6 komponensűt a széles és a telefotó kamerához.

Emellett az is kérdéses még, hogy melyik iPhone modellek kapják meg ezt a lencsét, illetve hogy egy modellen belül melyik kamera vagy kamerákat érint majd.

 

A felhozatal egyébként egy 5,4 colos, és 6,1 colos kijelzővel rendelkező iPhone 12-t takar majd két illetve három kamerával a hátlapon, emellett  a „Pro Max” modell 6,7 colos megjelenítőt kaphat, ami mellé egy az új iPad Pro-tól  kölcsönvett LiDAR szkenner is társul majd. A három készülék egyébként a szögletes dizájnt is örökli majd az iPad Pro-tól, valamint várható még az A14-es processzor, 5G képesség, 120Hz-es Pro Motion kijelző, és egy kisebb notch-ban elhelyezett TrueDepth szenzor.

 

Forrás: appleinsider

 

Kapcsolódó tartalom:
Kommentek megjelenítése