Így töri az utat az iOS 14 a szemüveges „glassOS”-nek

Almás Pletykák   |   2020.07.02 - 13:45   |   Írta: ARPII   |   1331
02. júl Így töri az utat az iOS 14 a szemüveges „glassOS”-nek

Talán tényleg ilyen lesz az Apple Glass szoftvere.

Egyelőre még nem tudjuk biztosan, hogy mikor fog bemutatkozni az Apple okos szemüvege, az Apple Glass, de Jon Prosser szerint akár már az idei iPhone bemutatón is megvillanthatják majd, egy „one more thing”-ként. Egy 25 éves dizájner, Jordan Singer szerint az almás cég elég sok kenyérmorzsát hagyott maga után az iOS-ben ahhoz, hogy rálássunk a jövőbeli „glassOS”-re.

 

„Nem szeretek spekulálni arról, hogy vajon mi is lehet az Apple következő lépése, most viszont annyi nyomot találtam az iOS 14-ben, ami tökéletesen rá tud illeni egy okos szemüvegre is. Ezek alapján szeretnék lefesteni egy koncepciót, ami talán betekintést engedhet az amerikai cég terveibe.”

Jordan Singer

 

Singer úgy látja az iOS 14 új felhasználói felületét, hogy annak bizonyos elemei könnyen áthelyezhetőek a valós világba is, például egy szemüveg lencséjére, ami a szemünk előtt „lebegve” jelenítené meg az információkat. Számára a widgetek voltak a leginkább érdekesek, ugyanis ez megmagyarázná azt, hogy az Apple miért várt éveket ezzel a pofon egyszerű fejlesztéssel, és miért pont most implementálták a rendszerbe. Ugyanis ha a telefonunkon hozzászokunk a widgetekhez, akkor már ismerősek lesznek az Apple okos szemüvegünkön, hiszen hasonló kiosztással találkozunk majd. A fiatal dizájner azzal folytatta, hogy az Apple-nek nagy tervei vannak a kiterjesztett valósággal.

 

Nézzük csak az eddigi megmozdulásaikat más platformokon, szoftveres és hardveres körökben is, ott az ARKit, vagy éppen a LiDAR szkenner. Addig kísérleteznek ezzel az új technológiával, ameddig azt tökéletesen le nem tudják fordítani egy új platformra, a glassOS-re. Évek óta törekszenek erre a színfalak mögött a Watch-csal, az AirPods-dzal az iPad Pro-val és még sok mással is. Mindezek után azt tudom mondani, hogy az Apple egy még sosem látott AR szemüveg élményt fog számunkra elhozni.

Jordan Singer

 

Hogy fog kinézni a glassOS az iOS 14-es értesítésekkel és widgetekkel?

Singer pár koncepcióképet is készített számunkra, amik a két szoftver hasonlóságait mutatják. Itt az új iOS 14-es elemek lettek beleillesztve az Apple Glass jövőbeli interfészébe. Egy ilyen eszköz már csak pár évre, vagy még kevesebbre van tőlünk, habár erről megoszlanak a vélemények.

 

Bejövő hívások fogadása vagy elutasítása gesztusokkal

 

Navigáció a szemünk előtt

 

Naptár és időjárás böngészése egy csésze kávé mellett

 

Szerintünk Singer elgondolása abszolút élhető és nem elrugaszkodott a valóságtól, lehet valami abban amit az iOS és a glassOS összefüggéséről állít. Ti mit gondoltok erről a koncepcióról? Ha lehetne, használnátok egy ilyen szemüveget, ami a szemetek elé vetíti az információkat? Írjátok meg a véleményeteket nekünk kommentben!

 

Forrás: Cult of Mac

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése