Máris frissült az új AirPods Pro 2

Tech Hírek   |   2022.09.26 - 08:49   |   Írta: L Ferenc   |   11186
26. szept Máris frissült az új AirPods Pro 2

Az Apple villámgyorsan orvosolt néhány problémát.

Az Apple szeptember elején leplezte le 2019-ben debütált első felsőkategóriás zajszűrős TWS (True Wireless Stereo) headsetének második generációját. A keresztségben nemes egyszerűséggel AirPods Pro 2 nevet kapott újdonság kereskedelmi forgalmazása néhány napja kezdődött meg, és azóta már meg is érkezett a készülék első szoftverfrissítése.

Az 5A377 verziószámú új firmware a hivatalos kommunikáció szerint hibajavításokat és egyéb fejlesztéseket vonultat fel, arról azonban egyelőre nem szól a fáma, hogy pontosan milyen újdonságok fedezhetők fel benne. Ahogy az az AirPodsok esetében lenni szokott, nincs mód a frissítés manuális begyűjtésére és telepítésére. Az update automatikusan települ, amint a telefonunk vagy számítógépünk közelében lévő AirPodsot töltőre csatlakoztatjuk. 

Ha meg szeretnénk tudni, hogy a fülhallgatónkon pontosan milyen szoftver fut, ahhoz nem kell mást tennünk, mint a Settings menüben rányomni a Bluetooth-ra, majd pedig az AirPods-ra, és a More Info, About szekcióban máris megtalájuk a pontos verziószámot. Mac számítógépeken a System Information, Bluetooth részben lelhetünk rá az AirPods firmware-ének verziójára.

Az elsőgenerációs AirPods Pro legutóbb idén májusban frissült, amikor is megérkezett a tavaly decemberben napvilágot látott 4C165-ös firmware-t váltó 4E71-es verzió, mely ezzel párhuzamosan a második- és harmadik generációs normál AirPodsokon, illetve az AirPods Maxen is elérhetővé vált. Az első generációs AirPods legfrissebb firmware verziója a következő: 6.8.8.

Míg az elődöt 100 ezer forintos hivatalos listaáron jegyezték, addig a komolyabb tudású aktív zajszűrésre képes második generációs AirPods Próért 125 ezer forintot kell fizetnünk. A 45,2x60x6x21,7 milliméter méretű és 50,8 gramm tömegű töltőtokban lévő Bluetooth 5.3-as headset mindössze 30,9x21,8x24 milliméteres és 5,3 grammos. A vadonatúj H2 chippel felvértezett headset 6 órás zenehallgatási időt biztosít, a MagSafe kompatibilis töltőtok pedig 30 órás komplett üzemidőt tesz lehetővé. Az újdonság az USA-ban akár 249 dollár ellenében begyűjthető. 

Amennyiben kicsit spórolnánk, akkor az AirPods 3-ért Magyarországon 90-95 ezer forintot kell fizetnünk, az AirPods 2-t pedig 70 ezer forintos listaáron jegyzik. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése