Életet mentett egy AirPods

Apple Hírek   |   2022.01.21 - 20:55   |   Írta: Nagy Bence   |   784
21. jan Életet mentett egy AirPods

Életmentő lehet az AirPods „Hey, Siri” funkciója.

Az amerikai New Jersey államban egy nő az AirPods készülékének és Sirinek köszönheti az életét, ugyanis egy esés után a „Hey, Siri” funkciót használva tudta a mentőket kihívni. Ahogy arról a People magazin beszámolt, Susan Putman egyedül dolgozott a virágstúdiójában, amikor megbotlott és "beverte a fejét egy éles fémrúdba". Ha nem viselte volna az AirPods-t, saját maga bevallása szerint meghalt volna.

Putman a People-nek adott interjúban meséli el, hogy mi történt:

„Éppen egy egyméteres koszorún dolgoztam, amikor hátraléptem, hogy megnézzem, hol tartok, viszont elfelejtettem, hogy a doboza a padlón van. A dobozban megbotlottam, és több, mint két métert repültem a levegőben, a fejem pedig a fémoszlopoknak csapódott.”

A kemény esés után hamar rájött, hogy erősen vérzik a feje. Ekkor jutott eszébe, hogy a fülében van az AirPods készüléke. Ezzel hívta ki a mentőket.

„Amikor a fejemhez nyúltam, és éreztem, hogy vérzik, rájöttem, hogy az AirPods-om még bent van" - mondja. "Rengeteg vér volt, és megijedtem, de azonnal azt mondtam: Hey Siri, call 911.” (Hey Siri, hívd a 911-et)

„Az egyetlen dolog, amire emlékszem, hogy a két rendőr megérkezett, az egyik egy törülközőt tartott a fejemhez, és azt mondta a másiknak, hogy szóljon egy mentőnek, hogy azonnal jöjjön oda, mert rengeteg vért vesztettem" - mondja. "Őszintén szólva, ha még negyed órát ott kellett volna feküdnöm, nem biztos, hogy most itt lennék. Egészen biztos vagyok benne, hogy ha nem lett volna rajtam az AirPods, meghaltam volna.”

A People beszámolója szerint Putman az eset óta teljesen felépült, és még az Apple vezérigazgatóját, Tim Cook-ot is megkereste, hogy elmondja a történetét - egyelőre nem tudni, hogy Cook válaszolt-e rá.

 

A „Hey, Siri” funkcióról

Az ehhez hasonló történetek mindig remek emlékeztetőül szolgálnak arra, hogy érdemes ellenőrizni, az AirPods készülékünk mely funkciói vannak bekapcsolva és engedélyezve. A "Hey Siri" funkciót, tehát a Siri hangvezérléssel történő aktiválását az AirPods 2, az AirPods 3, az AirPods Pro és az AirPods Max is támogatja. A fülhallgatókon (vagy az AirPods Max esetében a fejhallgatókon) nem lehet külön be- vagy kikapcsolni a funkciót, mindaddig engedélyezve van, amíg a "Hey Siri" engedélyezve van a telefonon. (Ezt a Beállítások alkalmazásban Siri és keresés menüpontban lehet ellenőrizni.)

 

 

A Siri-t azonban nemcsak hangvezérléssel, de akár manuálisan is aktiválhatjuk. Az AirPods Pro és az AirPods 3 esetében a Siri a nyomásérzékelő kattintása, és nyomva tartása után érhető el, míg az AirPods és az AirPods 2 esetében az AirPods oldalán egy dupla kattintás után fog aktiválódni az „intelligens személyi asszisztens”. Azon, hogy hogyan érjük el Sirit az AirPods-on egyébként változtatni is tudunk: mindaddig, amíg nem kapnak saját alkalmazást, ezt a Beállítások alkalmazás Bluetooth menüben az AirPods melletti „i” ikonra kattintva tehetjük meg.

 

Forrás: 9to5mac

Kapcsolódó tartalom:
Kommentek megjelenítése