Nem túl kelendő a legújabb AirPods

Almás Pletykák   |   2022.04.06 - 09:09   |   Írta: L Ferenc   |   11185
06. ápr Nem túl kelendő a legújabb AirPods

Az AirPods 3 a jelek szerint a vártnál kevésbé népszerű.

Az Apple tavaly októberben mutatta be legújabb TWS, vagyis True Wireless Stereo fülhallgatóját, a harmadik generációs AirPods-ot. Joggal gondolhatjuk, hogy az amerikai gyártó többi termékéhez hasonlóan az AirPods 3-at is világszerte úgy viszik, mint a cukrot, most azonban kiderült, hogy ez még sincs teljesen így.

Az Apple ügyekben mindig kiválóan értesült Ming-Chi Kuo úgy tudja, hogy a legendás széria harmadik nekifutása iránt a vártnál jelentősen szerényebb az érdeklődés. Ennek következtében a vállalat mintegy 30 százalékkal megvágta az AirPods 3 beszállítók felé irányuló megrendeléseit: az idei év második és harmadik negyedévében, tehát az áprilistól szeptemberig tartó időszakban az eredetileg tervezettnél ennyivel kevesebb ilyen füles hagyja majd el a gyártósorokat. 

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy az AirPods 3 miért nem képes beváltani a hozzá fűzött reményeket? Erre az lehet az egyik válasz, hogy sok vásárló inkább az olcsóbb AirPods 2-nek szavaz bizalmat, vagy pedig lecsap a fejlett zajszűréssel rendelkező, magasabbra pozicionált AirPods Próra. Jól értesült források szerint az Apple tanul a történtekből, és az idei év második felében várhatóan úgy dobja majd piacra a vadonatúj AirPods Pro 2-t, hogy a debütálással egy időben azonnal kiveszi a portfólióból az első generációs modellt. 

A 2016 végén leleplezett eredeti AirPods utódjaként 2019 tavaszán érkezett AirPods 2 jelenleg 53 ezer forintos hivatalos magyarországi listaárral rendelkezik. A modernizált utódmodell, az AirPods 3 75 ezer forintba kerül, a 2019 őszén leleplezett AirPods Próért pedig kereken 100 ezer forintot kérnek el. 

Az AirPods 3 elsősorban a hosszabb üzemidejéről, Spatial Audio és MagSafe támogatásáról, fülérzékelőjéről, illetve adaptív hangszín-szabályzó megoldásáról ismerszik meg. 

Az AirPods Pro második generációja pletykák szerint sokkal kisebb lesz, mint a jelenlegi modell. Jó esély van arra, hogy az Apple lefaragja a headset hosszúkás szárát, és ha így lesz, akkor az új AirPods Pro nagyon hasonlíthat a tavaly nyáron debütált Beats Studio Buds-hoz. 

Előzetes információk szerint az új Próban lévő wireless chip sokkal nagyobb tudású lesz, mint a jelenleg használatos H1 lapka, ami többek közt még jobb zajszűréssel, alacsonyabb fogyasztással és hosszabb üzemidővel kecsegtet. Várhatóan vadonatúj mozgásérzékelőket is kapunk majd, melyeknek köszönhetően új fitnesz tracking funkciók honosodnak majd meg a platformon. A töltőtok a várakozások szerint vízálló kivitelű lesz, vagyis hasonló, mint a harmadik generációs normál AirPods-ok tokja. 

Abban egyelőre csak bízni tudunk, hogy az új AirPods Pro ára nem emelkedik majd az aktuális generációhoz képest.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése