Megvan a 2022-es WWDC időpontja

Apple Hírek   |   2022.04.05 - 22:19   |   Írta: Nagy Bence   |   1830
05. ápr Megvan a 2022-es WWDC időpontja

Már nem kell sokat várnunk a következő Apple eseményre!

Az Apple hivatalosan is bejelentette az éves WWDC (Apple Worldwide Developers Conference) esemény időpontját. Idén a rendezvény június 6. és június 10. között zajlik majd. Az elmúlt több WWDC eseményhez hasonlóan a 2022-es esemény is teljes egészében digitálisan kerül megrendezésre.

Idén a WWDC-n az Apple várhatóan bejelenti operációs rendszereinek legújabb verzióit, köztük az iOS 16-ot, az iPadOS 16-ot, a watchOS 9-et és a macOS 13-at. Az esemény első napján megrendezésre kerülő keynote-on egyes pletykák szerint új hardverek bejelentésére is sor kerülhet - bár ezekkel a híresztelésekkel mindig óvatosan kell bánnunk.

Az Apple sajtóközleménye alapján a következőkre számíthatunk a 2022-es eseményen:

„Az Apple ma bejelentette, hogy a minden évben megrendezésre kerülő Worldwide Developers Conference (a WWDC) idén június 6. és június 10.-e között online formában fog zajlani, és a részvétel minden fejlesztő számára ingyenes lesz. Az elmúlt két év virtuális eseményeinek sikerére építve a WWDC22 bemutatja az iOS, iPadOS, macOS, watchOS és tvOS legújabb innovációit, miközben a fejlesztők hozzáférhetnek az Apple mérnökeihez és technológiáihoz, hogy megtanulják, hogyan hozzanak létre úttörő alkalmazásokat és interaktív élményeket.”

2020 előtt az Apple a kaliforniai San Joséban található McEnery Convention Centerben rendezte meg a WWDC-t, amelyen több ezer fejlesztő és Apple-alkalmazott vett részt. 2020-ban azonban bevezették a mindenki számára ingyenes online rendezvényt: 2022-ben is hasonló módon fog zajlani az esemény.

Továbbá a rendezvénnyel kapcsolatban megszólalt Susan Prescott (az Apple vállalati és oktatási marketingért felelős alelnöke) is:

„A WWDC mindig is a kapcsolatteremtés és a közösségépítés fóruma volt. Ennek szellemében a WWDC22 meghívja a fejlesztőket a világ minden tájáról, hogy együtt fedezzék fel, hogyan kelthetik életre legjobb ötleteiket, és hogyan feszegethetik a lehetőségek határait. Szeretünk kapcsolatot teremteni a fejlesztőinkkel, és reméljük, hogy minden résztvevőnk új ismeretekkel és energiával távozik a rendezvényről.”

Annak ellenére, hogy az Apple eseménye teljesen online lesz, az cupertinói cég képviselői azt is mondták, hogy a WWDC 2022 tartalmazni fog személyes programokat is:

„Az online konferencia mellett az Apple június 6-án az Apple Parkban egy különleges napot rendez a fejlesztők és diákok számára, hogy az online közösséggel együtt nézzék meg a keynote-ot.”

Az Apple hozzáteszi, hogy a helyek száma korlátozott lesz, és a részvételi jelentkezés részleteiről hamarosan adnak tájékoztatást.

Az almás vállalat hozzátette, hogy az elmúlt két év virtuális WWDC-rendezvényeihez képest idén "több információs ülést, több csúcstechnológiás tanulási labort, több a kapcsolattartáshoz alkalmas digitális társalgót, és több lokalizált tartalmat kínál, hogy a WWDC22 valóban globális esemény legyen".

 

Milyen újdonságokra számíthatunk?

A WWDC 2022 keretében a számos fejlesztőknek, és mérnököknek szóló program mellett (például az Apple Design Award eseménye vagy online ülések) mellett számos fontos bejelentésre is számíthatunk:

Szokás szerint valószínűsíthető, hogy az Apple idén is nagy hangsúlyt fektet a a szoftverekre a WWDC-n. Ez valószínűleg magában foglalja az iOS 16, az iPadOS 16, a watchOS 9, a macOS 13 és a tvOS 16 bejelentését. A vállalat valószínűleg ekkor fogja kiadni ezen új operációs rendszerek fejlesztői bétáit is.

Idén az is elképzelhető, hogy a WWDC-n új hardverbejelentések is érkezhetnek. A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman arról számolt be, hogy az Apple májusra vagy júniusra jelentheti be az vállalat legújabb Mac készülékeit. A pletykák alapján mindenképpen hihetőnek tűnik, hogy ezeket az új Mac-eket a júniusi WWDC eseményen jelentik be.

 

Forrás: Apple

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése