The Afterparty・AppleTV+

AlmaBlogger   |   2022.04.04 - 09:24   |   Írta: Ca$h   |   6703
04. ápr The Afterparty・AppleTV+

Agatha Christie nyomán szabadon.

Kevés olyan felemelő és egyben kellemetlen esemény van egy átlagember életében, mint az érettségi találkozó, saját példámból tudom, hogy valahogy az ember vagy túl sokra vitte az életben vagy pedig túl kevésre ahhoz, hogy találkozzon azokkal az emberekkel, akik vagy négy vagy tizenkét éven keresztül szerves részei voltak élete egyik legfontosabb időszakában. Mégis sokan elmennek rá, vállalják a felelősséget mert vissza akarnak kapni egy szeletet ebből a keserédes időszakból. Furcsa dolog ez, mert attól a pillanattól fogva, hogy megérkezel olyan mintha visszamennél az időben és szinte minden pontosan olyan, mint annak idején volt. Arra viszont nem sokan számíthatnak, hogy az ominózus találkozó után lesz egy őrületes Afterparti, ahol ráadásul valaki meg is hal.

A történetünknek nagyjából egy tucatnyi főszereplője van, szóval a rendezőnek nem lehetett könnyű dolga amikor élő és lélegző karaktereket kellett a képernyőre varázsolni, ráadásul úgy, hogy egészen a végéig ne tudjuk hogy ki a gyilkos. A felállás nagyon hasonlít egy Agatha Christie regényre, amikor történt egy bűncselekmény, a helyszínre megérkezik a rendőrség és a zseniális, sokszor karizmatikus vagy éppenséggel vicces nyomozó kihallgat mindenkit, majd miután ez megtörténik lehet tippelni, hogy ki volt a gyilkos. Jelen esetünkben erre a receptre plusz egy lapáttal rádob az a puszta tény, hogy szinte mindig ugyanazt fogjuk látni, csak éppenséggel más és más szemszögből, ha mindez nem lenne elég akkor még az egyes gyanúsítottak komplett más stílusban mesélik el a történetet. Lesz itt minden, lesz musical, lesz rajzfilm, lesz komédiázás, akciózás, minden ami egy jófajta komédiához passzol. Maga a nyomozó Danner (Tiffany Haddish) elképesztő egy karakter nem véletlen, hogy egy komplett részt kapni is fog, amiben kicsit jobban megismerhetjük és megérthetjük a motivációját.

Szóval miden egyes rész teljesen más lesz, más hangulatban és látványvilággal prezentálva és garantálom hogy fogalmunk nem lesz arról hogy ki a gyilkos, mivel a maga módján minden szereplő szerethető, érthető hogy mit miért tett, jómagam azt gondoltam, hogy Xavier (Dave Franco) konkrétan valami miatt öngyilkos lett. A kapcsolat a szereplők között nagyon szépen fel van építve. Aniq (Sam Richardson) talán az egyik legszimpibb karakter vele fog a legtöbb férfi azonosulni, ő lesz a hős szerelmes, aki tini kora óta szerelmes Zoéba (Zoe Chao) de valahogy a dolgok úgy alakultak hogy nem jött össze a dolog. Helyette a kicsit erőszakos mégis csupaszív Bretthez (Ike Barinholtz) ment feleségül, szült is neki egy kislányt, de éppen válófélben vannak, mert ahogyan az lenni szokott megcsalta őt. Xaviernek és Yaspernek (Ben Schwartz) volt egy viszonylag sikeres punk bandája, össze voltak nőve, több fellépésük is volt, de Yasper egy idő után érezte, hogy Xavier túlságosan ciki és nem fogja semmire vinni, ezért a maga módján kirúgta őt és szóló karrierbe kezdett. A sors iróniája, hogy Yasper semmire nem vitte, míg Xavierből világsztár lett, aki nem csak a zeneipart de még a mozit is meghódította. Chelsea (Ilana Glazer) az a lány akinek a dolgok nagyon rosszul alakultak ugyanis egy szörnyű félreértés miatt belőle lett az évfolyam „ribanca” pardon my french, ugyanis valami miatt mindenki bele volt zúgva és valljuk be igencsak könnyűvérű volt annak idején, jómagam a bődületes nagy mellein kívül semmi különlegeset nem találtam benne, de ugye tini korban minden másképpen működik.

Hosszasan lehetne még taglalni a gyanúsítottak közti kapcsolatot, de mindent azért csak nem lövök le előre. Lényeg a lényeg, nagyon szórakoztató volt hétről hétre nézni az egyes részeket, amik komplett különböznek egymástól, kb. olyan volt mintha minden héten egy másik sorozatot néznék, persze az élmény kicsit más lesz annak, aki most egyben ledarálja az egész sorozatot, de saját tapasztalatból mondom, hogy már nem tartom olyan jó ötletnek a binge watching módszert. Éppen a feleségemmel az Ozarkot nézem újra és azt vettem észre magamon, hogy az ég világon semmire nem emlékeztem, főleg hogy évről évre néztem és egy nap alatt ledaráltam az egészet. De visszatérve az Afterpartira, kicsit olyan hullámzó volt nekem a sorozat minősége, mindig azon múlt hogy éppen kinek a nézőpontját mutatták be, de visszagondolva az egész történetre mégiscsak azt kell hogy mondjam, hogy az AppleTv+ újfent egy minőségi péntek esti szórakozást tett le az asztalra, főleg hogy jelenleg négy másik sorozat is futott ezzel párhuzamosan aminek köszönhetően minden igényemet kiszolgálták, legyen az krimi, dráma, vagy egy kis komédiázás. Az Afterparti egy nagyon könnyed és laza szórakozás, amit nyugodt szívvel tudok ajánlani mindenkinek, aki szereti ezt a stílust vagy annak is, aki nem. Egy kis váratlan fordulat ide a végére annak akinek tetszett, könnyen lehet hogy jön egy második évad, igaz nem tudom még hogyan, de gondolom teljesen más szereplőkkel, max csak a nyomozók maradnak a régiek.

 

Szerintünk: 4/5 | IMDb: 7.6 | Rotten Tomatoes: 89% | Metacritic: 72
The Afterparty (season 1 | 2022 - )

Rendezte: Christopher Miller
Írta: Nicole Delaney, Christopher Miller, Anthony King, Jack dolgen, Phil Lord, Kassia Miller, Rachel Smith, Bridger Winegar
Zene: Daniel Pemberton
Szereplők: Tiffany Haddish, Sam Richardson, Zoe Chao, Ike Barinholtz, Ben Schwartz, Ilana Glazer, Jamie Demetriou, Dave Franco, John Early, Tiya Sircar, Kelvin Yu, Ayden Mayeri, Genevieve Angelson, Everly Carganilla

Játékidő: 8x 35perc

 

A sorozatot vagy filmet az AppleTV alkalmazáson belül, az AppleTV+ utáni előfizetéssel tudod megtekinteni, az első hét ingyenes utána havi 4.99$, az éves díj 49.99$. Ha rendelkezel AppleTV+ előfizetéssel, akkor állítsd be és nézd AppleTV-n keresztül, ami az egyik legkényelmesebb, legfelhasználóbarátabb, legelegánsabb felület amivel idáig találkoztam, próbáld ki te is!

 

Kapcsolódó tartalom:

>>> Eladó AppleTV választék az oldalunkon

>>> The Sinner sorozatkritika

>>> Dexter: New Blood sorozatkritika

>>> My Name sorozatkritika


Kommentek megjelenítése