Ezek most a legfrissebb iPhone 14 pletykák

Almás Pletykák   |   2022.04.07 - 08:48   |   Írta: L Ferenc   |   1618
07. ápr Ezek most a legfrissebb iPhone 14 pletykák

Lássuk, mik a legfrissebb fejlemények az új almás mobilok kapcsán!

Az Apple legutóbb tavaly ősszel dobott piacra felsőkategóriás okostelefonokat, a szuperkompakt iPhone 13 minit, az arany középutas iPhone 13-at, a remek kamerás iPhone 13 Prót és a mindent bele kategóriás hatalmas iPhone 13 Pro Maxet. Nyílt titok, hogy ezek a készülékek idén ősszel kapják majd meg az utódaikat, illetve nem mindegyik, mert ugyebár az Apple a nem túl erős eladási adatok miatt állítólag utód nélkül küldi majd nyugdíjba az iPhone 13 minit. 

Az iPhone 13 Pro Max viszont világszerte igen jól fogy, így nem is lehet kérdéses, hogy jönni fog az utódja. Erről a várhatóan iPhone 14 Pro Max néven támadó újdonságról most friss CAD képek érkeztek, íme:

A legfontosabb változás, hogy a notch a korábbi pletykáknak megfelelően jelentősen át fog alakulni. Az előlapi szenzorokat a jelek szerint két részre osztja az Apple, a bal oldali 7,15x5,59 milliméteres ovális modul mellett egy 5,59 milliméter átmérőjű köralakú egység is helyet kap a kijelzőben. 

Az amerikai gyártó végre csökkenti a kijelző körüli kávák méretét: amennyiben hihetünk a pletykáknak, a kávák vastagsága körülbelül 20 százalékkal fog csökkenni. Egész konkrétan arról van szó, hogy míg az iPhone 13 Pro Max 2,42 milliméteres kávákkal rendelkezik, addig az iPhone 14 Pro Max kávái már csak 1,95 milliméter vastagok lesznek. 

Természetesen képalkotási technológiákat érintő fejlesztéseket is kapunk az új iPhone-októl. A legfrissebb pletykák arról szólnak, hogy az iPhone 14 Pro hátoldalán található főkamerában lévő képérzékelő 21 százalékkal szélesebb és 57 százalékkal nagyobb lesz, mint az elődjében, az iPhone 13 Próban rejtőző lapka. 

A pixelméret azonban így is jelentősen csökkenni fog, ugyanis a felbontás 12 megapixelről 48 megapixelre katapultál. Míg az iPhone 13 Pro 1,9 mikronos pixelmérettel bír, addig az iPhone 14 Pro várhatóan csak 1,22 mikronos képpontokat vonultat fel. 

Ez alapvetően nem hangzik jól a képminőség szempontjából, azonban gyorsan hozzá kell tennünk, hogy az androidos riválisok többségéhez hasonlóan az új iPhone-ok is pixelösszevonással biztosítanak majd kiváló képminőségét. Magyarul bár elérhető lesz rajtuk egy elsősorban kiváló megvilágítás mellett használandó natív 48 megapixeles üzemmód, alaphelyzetben 12 megapixeles felbontású felvételeket készíthetünk a segítségükkel. 

Az új szenzort várhatóan ugyanúgy a Sony szállítja majd, mint az iPhone 13 Pro lapkáit, és a képérzékelő előtt egy minden korábbinál nagyobb méretű, fényerősebb objektív teljesít majd szolgálatot. A szett igencsak ígéretesnek tűnik, és az Apple ügyekben mindig igen jól értesült iparági elemző, Ming-Chi Kuo is úgy fogalmazott, hogy az idei új iPhone-ok új szintre emelik majd a mobil fényképezést. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése