Végre tudjuk a HomePod megjelenésének pontos dátumát

Apple Hírek   |   2018.01.25 - 17:57   |   Írta: N Marcell   |   2824
25. jan Végre tudjuk a HomePod megjelenésének pontos dátumát

Az előrendelések kezdetéig már fél lábon kibírjuk.

Az Apple okoshangszórójának megjelenése már tényleg a küszöbön van. A beszállítók gőzerővel pumpálják a hardvert, az iOS 11.2.5-be pedig már integrált a HomePod-támogatás. Egyetlen dolog hiányzott: a megjelenés dátuma. Nos, nem kell tovább várnunk. 

Az Apple hivatalos közleménye szerint a HomePod február 9-én lesz először kapható az első körös országokban, ezek az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Ausztrália. A világ többi része egyelőre vár a sorára. Említésre került még Franciaország és Németország, ahol “valamikor a tavasz folyamán” lesz kapható az eszköz. A HomePod ára 349 dollár lesz az Államokban, 319 font Angliában és 499 ausztrál dollár a kenguruk földjén; fehér és asztroszürke színváltozatokben lehet majd beszerezni. Az előrendelések január 26-án kezdődnek.

 

 

A hangszóró elsődleges feladata, hogy a lehető legjobb minőségben tudja lejátszani az Apple Musicról streamelt zenét, valamint hogy a felhasználó Sirin keresztül üzeneteket küldhessen, időzítőket állíthasson be, híreket és időjárást hallgathasson, stb. - gyakorlatilag az Apple válasza az Amazon Echo-Google Home párosra. A prémium hangszóró a körülötte lévő teret is érzékeli, és beállítja a lehető legtökéletesebb hangzást a térbeli faktorokat figyelembe véve. 

“A HomePod egy varázslatos módját kínálja a zenehallgatásnak. A legfejletteb technológiáktól kezdve a teljes Apple Music katalóguson és Siri intelligenciáján át a gyönyörű dizájnig minden rendelkezésre fog állni, hogy a tökéletes hallgatási élmény létrejöjjön. Alig várjuk, hogy a vásárlóink a saját otthonukban próbálhassák ki, mire is képes valójában. Szerintünk mindenkinek leesik majd az álla az elképesztő minőség hallatán.”

Továbbá a hangszóró képes lesz AirPlay 2-n keresztül észrevenni a közelében lévő további HomePodokat, és az egymáshoz viszonyított helyzetük alapján ekészíteni a tökéletes hangzást. Sőt, ha egy szobán belül van két HomePod, a hangok visszaverődése és a másik elhelyezkedése alapján döntik el, miként érhetik el a legefektívebb zenelejátszást. Ezek a funkciók viszont jelen pillanatban nem elérhetők; talán még jobb is, hogy nálunk még nem lesz elérhető a hangfal, a megjelenésre reméljük minden fontos funkciót használhatóvá tesznek. 

 

 

A HomePod által támogatott készülékek: 

  • iPhone 5s vagy újabb
  • iPad Pro/iPad Air vagy újabb
  • iPad Mini 2 vagy újabb 
  • Hatodik generációs, iOS 11.2.5-öt futtató iPod Touch 

Amint megjelenik, a HomePod kapható lesz a HasználtAlma oldalán. 

Forrás: AppleRider/MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 

 


Kommentek megjelenítése