A Samsung is beszáll az okoshangszóró-bizniszbe?

Tech Hírek   |   2017.12.15 - 23:55   |   Írta: N Marcell   |   5931
15. dec A Samsung is beszáll az okoshangszóró-bizniszbe?

Úgy tűnik, a dél-koreai gyártó is rájött, mekkora piaca van a HomePodhoz hasonló eszközöknek.

Mint minden nagy gyártó, a Samsung is be szeretne törni az okoshangszórók piacára, írja a Bloomberg. A dél-koreaiak terméke az Amazon Echo - Google Home - Apple Homepod mezőnnyel szállna szembe 2018 első felében, amikor megjelenik. Természetesen a legfőbb szempont az eszköz elkészítése során az elsőrangú hangminőség lesz. Az Apple is arra bazíroz, hogy a HomePod köröket ver majd a Home-ra és az Echóra hangminőség terén, ennek köszönhetően pedig szélesebb körökben terjed el.

 

 

A tesztelés alatt álló Samsung prototípus mérete valahová az Amazon Echo és a HomePod közé lőhető be. Többféle színben érkezhet majd, a testén viszont semmilyen kijelző nem kap helyet - valószínűleg ebben az esetben is csak egy kisebb visszajelző-területet kapunk, ami felvillan, ha a hangszóró felébredt. Természetesen nem maradhat ki a nélkülözhetetlen asszisztens-vezérlés, ennek hála Bixby-n keresztül akár okosotthon kellékeket is irányíthatunk a hangunkkal. 

 

 

Egészen biztosak lehetünk a pletyka valóságosságában, mivel a Samsung már augusztusban bejelentette, hogy egy okoshangszórón dolgozik. A nyilatkozat szerint 

“gyümölcsöző kapcsolatot teremt majd a vásárló és a Samsung mobileszközök között”.

Nagyjából 200 dolláros árcédulára lehet számítani, ami jóval olcsóbb, mint az Apple megoldása  349 dollárért. Ha a Samsung belehúz, akkor a HomePod csúszása miatt akár egyszerre dobhatja piacra a saját okoshangszóróját a konkurenciával, ami komoly vetélytársat jelentene annak - ha tényleg 150 dollárral olcsóbb lesz, akkor sokakban felmerülhet kérdés, hogy melyik opció éri meg jobban. Nos, az első teszteknél minden kiderül.

Forrás: AppleRider/Mac Rumors

Kapcsolódó cikkek: 

 



Kommentek megjelenítése