Hogy áll az Apple és a Samsung ádáz harca?

Tech Hírek   |   2017.11.29 - 16:38   |   Írta: L Ferenc   |   3429
29. nov Hogy áll az Apple és a Samsung ádáz harca?

Lássuk, hogy a legfrissebb gazdasági mutatók szerint hogyan viszonyul egymáshoz a két mamutcég!

A Strategy Analytics piackutató cég legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy az idei esztendő júliusától szeptemberéig tartó időszakában az Apple az okostelefon iparág komplett bevételének mintegy 32 százalékát tette zsebre. Ugyanebben az időszakban a nagy rivális Samsung az iparág teljes bevételének körülbelül 23,1 százalékát nyelte le. 

E tekintetben tehát 8,9 százalékpontos a különbség a két gyártó között, ami csökkenésről tesz tanúbizonyságot. Két évvel ezelőtt ugyanis még 15,5 százalékpontos előnye volt az Apple-nek. 

Nyereség tekintetében ugyancsak jól az Apple, mely az iparág profitjának 69,9 százalékát tudhatja magáénak, szemben a Samsung-féle 21,8 százalékos értékkel. A különbség tehát 48,1 százalékpontra tehető, ami hatalmas, azonban két évvel ezelőtt még ennél is nagyobb, 66,9 százalékpontos volt. 

Bevétel és nyereség fronton tehát vezet az Apple, de a Samsung fokozatosan felzárkózik hozzá. Darabszám tekintetében viszont verhetetlen a dél-koreai gyártó, melynek piaci részesedése 21,2 százalékra tehető, szemben az Apple alig 11,4 százalékos értékével. 

Az igazán érdekes az, hogy az Apple ilyen relatíve kis piacrész mellett milyen hatalmas bevételt és nyereséget produkál tartósan a nagy árrésű termékei révén.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése