Jól fogy az iPhone X, főleg a drágább változat

Apple Hírek   |   2017.11.29 - 12:01   |   Írta: L Ferenc   |   2375
29. nov Jól fogy az iPhone X, főleg a drágább változat

Minden jel arra mutat, hogy a borsos ár nem riasztja el a vásárlókat az Apple-től. Sőt!

A Rosenblatt elemzőcég munkatársai arról számoltak be, hogy az elmúlt péntekkel, vagyis Fekete Péntekkel kezdődött hétvégén globálisan mintegy 6 millió iPhone X talált gazdára. Érdekesség, hogy a jelzett három napos időszakban a 256 GB-os csúcsmodellből körülbelül kétszer annyit adtak el, mint a 64 GB-os alapmodellből. 

Mint ismeretes, hazánkban a 256 GB-os iPhone X hivatalosan 437 ezer forintos áron kapható, a 64 GB flashmemóriával szerelt példányokért pedig 380 ezer forintot kérnek el. Könnyen kikövetkeztethető, hogy az Apple a több memóriás példányokon kaszál nagyobbat, melyekből ráadásul a jelek szerint még többet is tud eladni, mint a szerényebb kapacitású darabokból. 

A Black Friday hétvégéjén világszerte egyébként mintegy 15 millió iPhone fogyott, és amennyiben minden jól megy, akkor a negyedév során összesen mintegy 80 millió almás mobilt fognak eladni. Ebből a mennyiségből várhatóan 30 milliót tesznek majd ki az iPhone X készülékek, melyekből mostanság heti 3 millió példány hagyja el a gyártósorokat. 

Kapcsolódó cikkek:

iPhone X Árak és Vásárlás a HasznaltAlma-n! 


Kommentek megjelenítése