Itt a HomePod - mit tud az Apple okos hangszórója?

Apple Hírek   |   2017.06.06 - 09:58   |   Írta: L Ferenc   |   3847
06. jún Itt a HomePod - mit tud az Apple okos hangszórója?

A különböző hardver- és szoftverújdonságok mellett egy új audióterméket is leleplezett az almás logós gyártó.

A WWDC 17 rendezvényen debütált az Apple vadonatúj okos hangszórója, mely a keresztségben a HomePod nevet kapta. A mintegy 18 centiméter magas kütyü "lelke" hét kisebb hangszóró, illetve egy az Apple által tervezett speciális 4 colos mélynyomó, és ezek mellett még hat apró mikrofon is helyet kapott a fedélzeten.

Ez utóbbiak figyelik egyrészt a hangutasításokat, másrészt pedig a visszaverődő hangokból megpróbálnak következtetni a szoba akusztikus adottságaira, és ennek megfelelően alakítják a hangzást, hogy mindig a lehető legjobb hangminőséget kapjuk. Sőt, a HomePod még az éppen lejátszott muzsikákat is elemzi és ennek alapján is folyamatosan alakítja a hangzást. 

A valós idejű hangelemzést és hangszabályozást egy nagyteljesítményű és többek közt visszhang semlegesítésére is képes Apple A8 chipset végzi el. Természetesen a Siri sem hiányozhat a HomePodból, melynek segítségével a készüléktől bármikor megkérdezhetjük, hogy milyen lesz az időjárás, hogy hogyan alakulnak a tőzsdei árfolyamok, vagy hogy a hétvégén hogyan játszott a kedvenc focicsapatunk. 

A fehér és szürke színben gyártandó HomePod ára 349 dollár - a forgalmazás decemberben fog megkezdődni.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése