Megkezdi az első 1 millió Apple HomePod szállítását az Inventec

Tech Hírek   |   2018.01.21 - 19:43   |   Írta: Máté Gergő   |   5185
21. jan Megkezdi az első 1 millió Apple HomePod szállítását az Inventec

10-12 millióval számolnak az év végéig.

A tavalyi csúszás után egy új jelentés szerint az Apple HomePod okoshangszórók kiszállítása végre megkezdődött. A Taipei Times szerint az Apple partnere, az Inventec megkezdte egy 1 milliós korlátozott szállítmány kiszállítását. Ebben a hónapban megjelent egy elemzés a GBH részéről, melyben előrejelezte, hogy a HomePod 4-6 héten belül megjelenik, igazodva a várakozáshoz.

Az Inventec egyike annak a két beszállítónak, amely az almás vállalat számára készíti a HomePod-ot, a másik partner pedig a Hon Hai Precision Industry. Tavaly ősszel úgy nyilatkoztak, hogy a két vállalat egyenletesen fogja elosztani a gyártási mennyiséget. Novemberben az Apple meghozta a döntést azzal kapcsolatban, hogy a HomePod kiadását 2018 elejére tolják, azzal indokolva, hogy "még egy kis időre van szükség" a hangszóró kiadásáig. A Taipei Times a késlekedés elsődleges okáról is írt:

"A HomePod kiadásának késlekedését a szoftver- és hardverintegráció finomhangolása okozta, mondta egy másik iparági forrás, aki szintén elutasította, hogy megnevezzük, köszönhetően a probléma érzékenységének".

Ugyan egymillió darabról szól az elsődleges szállítmánnyal kapcsolatos hír, de a titkos forrás szerint 10-12 millió hangszóró szállítását várják 2018 végéig.

A HomePod lassú indulása esélyt adott más gyártóknak, hogy berobbanhassanak a piacra. Az idei Consumer Electronics Show (CES) már a Google Assistant és az Amazon Alexa versengéséről szólt, viszont intő jel lehet, hogy a két vállalat jelenleg csak a dollárt égeti a veszteséges hangszórókkal. 

Az Apple még nem fedte fel a dátumot, amikortól HomePod rendeléseket fogadnak, de nemrég bővítették a "Give me the news" funkcióval a Siri-t, amely szintén a küszöbönálló HomePod-ra lehet egy jelzés.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése