5K Apple Display már tuti nem lesz

Apple Hírek   |   2016.10.30 - 21:16   |   Írta: Pausch Rita   |   4571
30. okt 5K Apple Display már tuti nem lesz

Az Apple már nem gyárt monitorokat.

Még épp csak megszáradt a (virtuális) tinta a kritikus hangvételű írásomon, amiben kifejtettem reményem, hogy jövőre igazán érkezhetne az új, almás 5K Display és máris szétlőtték az álomlufim. Nagyon úgy fest, hogy jövőre az Apple nem mutat be, 5K Cinema Display-t, sőt többet nem mutat be semmilyet sem…

Azok a Mac vagy Mac mini userek, akik az ötéves Thunderbolt Display hivatalos temetésen, idén június 23-án, elmorzsoltak egy könnycseppet az egyik szemükben, míg a másikkal bizakodón tekintettek a jövőbe és várták azt az új Display-t, ami még szebb, még jobb, még több… Nekik szólok: hiába.

Vége. Az Apple nem csinál több saját monitort.

Az ugyan többször is felmerült pletyka szinten, hogy az Alma együtt dolgozik az LG-vel az ügyön. Így joggal hihette mindenki, hogy majd mekkora dobás lesz ebből. Arra viszont kevesen gondoltak, hogy tulajdonképpen LG dobás lesz belőle és nem Apple. A Mac Eventen a cupertinóiak saját Display helyett egy 27 colos 5K UltraFine Display-ről regéltek az LG-től. Simán hihették sokan, hogy jó, jó, addig LG, amíg jön egy almás, de nem.

A dél-koreai cég újdonságába az Apple maga is beletett némi technológiát, aminek köszönhetően a monitor sokkal jobban dolgozik együtt a Mac-ekkel. Ez viszont egyesek szerint nagyjából csak annyit jelent, hogy a monitor beállításaira lehetőség van szoftveresen a Mac-ről, ahelyett, hogy a fizikai gombokat nyomogatnánk rajta.

A szakértők viszont már az LG monitor „hájpolásánál” sejtették azt, amire végül a The Verge főszerkesztője, Nilay Patel a bemutatót követően rá is kérdezett. Az Apple pedig igazolta neki, hogy nem tervezi önállóan új monitor készítését és bemutatását, ők a piac ezen szegmenséről – angolosan? – távoztak.

Az LG 5K monitora Thunderbolt 3 portokkal 449 990 forintért kerül majd forgalomba decemberben, akiknek nincs szükségük ekkorára, azoknak a 4K verzió USB-C porttal már rendelhető 239 999 forintért.   

A Thunderbolt Display-t 2011. július 20-án mutatták be és 2016. június 23-án vonták ki hivatalosan a kínálatból.

Forrás: AppleRider

Kapcsolódó cikk:
Hol van az 5K Thunderbolt Display?
WWDC 2016 találgatások: 5K Thunderbolt Display lenne várható? Aligha!
Így működik külső monitorként egy iMac



Kommentek megjelenítése