WWDC 2016 találgatások: 5K Thunderbolt Display lenne várható? Aligha!

Almás Pletykák   |   2016.06.03 - 09:38   |   Írta: Pausch Rita   |   1518
03. jún WWDC 2016 találgatások: 5K Thunderbolt Display lenne várható? Aligha!

Nagyon úgy tűnik, hogy csak kacsa az új pletyka.

A külföldi oldalak napok óta attól hangosak, hogy bizonyos spekulációk szerint a június 13-i Apple keynote-on sor kerülhet egy integrált videókártyával ellátott 5K Thunderbolt Display bemutatására. Ez elsőre ugyan furán, de mindenképpen jól hangzik.

Maga a monitorba integrált videókártya ötlete logikus lenne, elvégre a nagy felbontás ellenére nagyjából bármilyen csatlakoztatott eszközzel képes lehet együtt dolgozni.  Így akár egy sima MacBook is elég lenne ahhoz, hogy meghajtsa az 5K felbontású monitort, hiszen annak ott lenne a saját GPU-ja a feladatra.

Most azonban úgy tűnik, erről szó sincs. Az iMore főszerkesztője, Rene Ritchie, nem igazán ért egyet a híreszteléssel. Az Apple bemutatók tartalmát tekintve korábban ő már gyakran betalált. Szerinte a Thunderbolt Display megújulásának ötlete nem elvetendő, de ilyen mérvű újításról most és a közeljövőben szó sincs.

Vagyis a régen esedékes Thuderbolt Display megújítása még akár most is bekövetkezhet, de egyelőre nem valószínű, hogy 5K Thunderbolt Display-t mutatnának be integrált videókártyával.

Forrás: Macrumors

Kapcsolódó cikk:
Hol van az 5K Thunderbolt Display?
Így működik külső monitorként egy iMac



Kommentek megjelenítése