A Samsungot másolja az Apple?

Almás Pletykák   |   2016.06.03 - 08:39   |   Írta: L Ferenc   |   5931
03. jún A Samsungot másolja az Apple?

A legfrissebb pletykák szerint az iPhone 8 a Galaxy S7 edge-éhez hasonló kijelzőt fog kapni.

Az IHS piackutató cég egyik vezető elemzője, Kevin Wong úgy tudja, hogy az Apple által a közeljövőben piacra dobandó iPhone 8 duplán ívelt érintőkijelzőt fog kapni. Hasonló képernyő található például a tavalyi Samsung Galaxy S6 edge-ben és az idén kijött Samsung Galaxy S7 edge-ben, valamint a nemrég bejelentett Vivo Xplay 5-ben is, és az elemzők úgy vélik, hogy az előttünk álló években több gyártó, így például az Apple is hasonló kialakítású készülékekkel fog előrukkolni.

A nyolcas iPhone a várakozások szerint radikálisan új külcsínt kap: az előlapot állítólag teljes egészében a kijelző uralja, ily módon pedig mind a Touch ID, mind pedig a frontkamera a kijelző szerves részévé válhat. A képernyő nem meglepő módon OLED technológiájú lesz, de ez tulajdonképpen nem igazi újdonság, mert várhatóan már az iPhone 7-esekben is ilyen panelek kapnak helyet. Várhatóan továbbra is két méretben fog támadni az almás készülék, melyek közül a nagyobb példányokban 5,5-5,8 col körüli képátlójú érintőkijelző kap helyet. 

A készülékház fém helyett rendkívül ellenálló üvegből fog készülni, mely lehetővé teszi, hogy végre az iPhone-okban is felbukkanjon a kényelemes vezeték nélküli töltési lehetőség. Az elképesztő működési sebességre a TSMC által gyártandó vadonatúj A11 chip jelent garanciát, mely a legmodernebb 10 nanométeres gyártási technológia segítségével fog készülni. A flashmemória kapacitása a legdrágább modell esetében el fogja érni a 256 GB-ot, ezenkívül pedig egyes források íriszszkennerről is pletykálnak. 

Kapcsolódó cikkek:

iPhone 6s Plus - Galaxy S7 edge teszt: a nagy összecsapás

Az Apple és a Samsung is visszaszorul

A Samsung Galaxy S7 OLED kijelzője odacsap, míg az Apple lemarad


Kommentek megjelenítése