Így működik külső monitorként egy iMac

Tech Hírek   |   2014.03.27 - 22:25   |   Írta: H.A   |   6208

maxresdefault

Ha egy 2011-es, vagy annál újabb iMac-kel rendelkezünk, azt könnyedén külső monitorrá varázsolhatjuk más Mac-ek számára. A “Céllemez” (Target Disk) módhoz hasonlóan, ehhez is szükséges egy FireWire vagy Tunderbolt kábel, viszont ehhez nem kell újraindítani.

Amint összedugtuk a két gépet, nincs más dolgunk mint megnyomni a Command Fn F2 billentyűkombinációt, és már monitort is varázsoltunk az iMac-ből. A legtöbb Mac-en alapból be vannak kapcsolva a médiavezérlő gombok, ezért kell az Fn-t is lenyomni, de persze, ha ez nincs beállítva, akkor elég a Cmd + F2.

Sajnos, a folyamat során ébren kell lennie az iMac-nek, vagyis napi szinten nem ideális monitor helyett használni, kivéve ha esetleg emellett egy szerver is fut a gépen. Ez elsősorban akkor hasznos megoldás, ha egy nagyobb feladathoz ideiglenes kijelzőnk lehet MacBook mellett.

Az egész dologban a Thunderbolt kábel beszerzése jelenthet csak gondot, amiből fél méter is 10 ezer forint, de több Mac mellé megéri, főleg ha adatmentésről van szó.


Kommentek megjelenítése