Lassan a Samsung használók is olyan márkahűek mint az Almások

Tech Hírek   |   2014.03.28 - 05:21   |   Írta: H.A   |   771

Bizony, akármilyen meglepő is a cím, a számok nem hazudnak. Régóta köztudott, hogy az okostelefon használók közül az Apple pártiak a leglojálisabbak. Akár szűk környezetünkben is körülnézhetünk és máris láthatjuk, hogy elvétve vált valaki iOS-ről Androidra vagy egyéb más platformra. Lassan viszont korántsem lesz ez ennyire egyértelmű.

Körülbelül négyből három már korábban is iPhonet használó frissített szintén iPhonera - derül ki egy felmérésből (http://www.wds.co/apple-samsung-vs-rest/) amit amerikai, brit és ausztrál felhasználók kérdezésével készítettek. Ugyanebből a felmérésből viszont egyértelműen kitűnik: rohamtempóban zárkózik fel a Samsung az Applehöz. Körülbelül a Samsung használók 58%-a volt márkahű, amikor új telefon vásárlására került sor.

brandretention-1

Kissé meglepő egyúttal, hogy a BlackBerry utolsó helyen kullog. Mit is jelent ez? Nem mást, mint hogy ötből négy BB használó hagyta ott a márkát frissítéskor. Nagyon nagy pácban van a kanadai gyártó, ez nem vitás.

Mindenesetre az adatok böngészésekor azt ne felejtsük el, hogy a felmérés háromezer megkérdezettje a világ legfejlettebb régióiban él, ahol az Apple dominanciája mindig is jelentős volt. Továbbá a Samsung jó eredménye azért is figyelemreméltó, mivel ugyanazt a platformot kínálja mint sok másik gyártó, szemben az Apple zárt iOS-ével. Tehát a felhasználók többsége annyira elégedett volt Samsungjával, hogy egyáltalán nem érezte szükségét például HTC-re váltani.

HasznaltAlma.hu

Kapcsolódó cikk: Márkahűek az Apple rajongók - várják az almás TV-t




Kommentek megjelenítése