Végre megkerül, ami elveszett

Tech Hírek   |   2014.03.28 - 10:15   |   Írta: Pausch Rita   |   1009

Vannak olyan emberek, akiknek azt szokták mondani, ha nem lenne a fejük a nyakukon, azt is elhagynák. Van számukra egy jó hírem. Sőt, azok számára is, akiknek notórius kóborló házi kedvence, vagy olyan csemetéje van, aki hajlamos egyetlen pillanat alatt kámforrá válni a játszótéren.

pebblebee-2

peeblebee

A sok kevésbé hasznos, de nagyon trendi kütyü között végre felbukkant valami olyan, ami tényleg jól használható lehet az elkódorgottak, elveszettek felkutatásában.

A Kickstarteren a hét újdonsága a PeebleBee. Ez a korong alakú „kavics” egy okos kis bluetoothos figyelmeztető. Ám a helyzetjelzése nem merül ki a helymeghatározásban. Képes jelezni hőmérsékletet, mozgást, irányt is.

Mikre is jó?

Aki hajlamos elhagyni az otthonában egy adott tárgyat kezdve a távirányítótól a kulcsokon át a táskáig, az ráteheti a PeebleBee-t az adott dologra és többé nem kell futkosni a lakásban. Elég csak beizzítani a telefonon vagy az iPad-en a PeebleBee alkalmazást és az app, valamint a készülék segítségével pillanatok alatt előkerül, ami elveszett.

Rá lehet tenni olyan értékekre is, amiket féltünk és nem örülnénk, ha lábuk kelne, vagy akár ablakra, ajtóra, amolyan biztonsági védőként. Ha az adott dolog megmozdul, a PeebleBee rögtön szól.

Nagy segítség lehet a gyerekeknél is. Így könnyedén be lehet állítani, hogy a csemete ne menjen ki adott hatókörből. Ha megteszi, rögtön érkezik is a figyelmeztetés az aggódó szülőnek, még akkor is, ha ő épp valakivel beszélget.

A macska a legbutább helyekre tud elbújni a lakásban, vagy a kutyus hajlamos elcsatangolni? Ebben is segítség a nyakörvre erősített okos kavics.

Mindezeken túl jelezni tudja a hőmérsékletet. Mivel bizonyos esetekben jelentősége lehet a hőmérsékletváltozásnak, vagy adott dolog azonos hőmérsékleten tartásának. Ha beállított optimális hőmérséklet megváltozik, a kavics érzi és figyelmeztet.

Bárkire vagy bármire rátehető.  Kicsi, erős és vízálló. Egy alkalmazást kell hozzá letölteni és máris tudható, hogy a PeebleBee merre jár…

A saját eszköz elvileg csak 45 méteres körben használható, de itt még sincs vége, hiszen barátok hálózatához is lehet csatlakoztatni, illetve a PeebleBee felhő segítségével elvileg a világon bárhol meg lehet találni az elveszett dolgainkat.

A kavics hang- és fényjelzést is kibocsát, hogy könnyebben meg lehessen találni, ha már közelítünk felé.

 

Jelenleg két változatban kapható Honey és Hornet csomagban, de hamarosan elérhető lesz a még több funkcióval rendelkező, fejlesztett Dragon csomag is. Aki még többet szeretne róla megtudni, a Kickstarteren megteheti. https://www.kickstarter.com/projects/

 

Az eszköz paraméterei:

5 mm vastag, 4 cm átmérőjű.

Bluetooth verzió 4.0

Az elem körülbelül 3 évig jó, de cserélhető.

HasznaltAlma.hu


Kommentek megjelenítése