Viszlát, Apple Store!

Apple Hírek   |   2016.08.20 - 10:28   |   Írta: Pausch Rita   |   12062
20. aug Viszlát, Apple Store!

Változások az Apple márkaüzletek háza táján.

Úgy tűnik, ez a hét lassan hivatalosan is az Apple Store híreké! 

A külföldi oldalak felfigyeltek arra, hogy az Apple tovább változtat a kiskereskedelmi egységein. Ugye, kezdődött legelőször azzal, hogy tavaly megváltoztatták a dolgozók öltözetét. Az élénk kék pólók helyett sötétkékek érkeztek, illetve ünnepi időszakokban az adott ünnephez kötődő tematikájú színek. (Például karácsonykor pirosba bújtatják az eladókat.)

 

Aztán következett a San Franciscó-i üzlet megújító átalakítása. Most pedig az Apple Store elnevezés a múlté. Innentől a márkaüzletek neveiből egész egyszerűen kimarad a „Store” vagyis üzlet elnevezés. Tehát, ha lenne fővárosunkban márkabolt, akkor eddig úgy hívták volna, hogy Apple Store Budapest, mostantól viszont csak Apple Budapest elnevezéssel illetnék. (Amúgy nincs.)

A névcserét következetesen végrehajtották az Apple weboldalon, illetve a Macrumors értesülései szerint a bolti dolgozók is kaptak tájékoztatást a változtatásokról. Így 479 bolt szűnt meg „Store” lenni.

 

A külföldi rajongói oldalak találgatásaikban azzal indokolják a névváltoztatást, hogy az Apple az üzleteinél egyfajta imázs-váltást céloz. A boltokat amolyan gyülekező-, találkozóponttá változtatná, ahol akár nyílt fórumokat hoznának létre művészek, fotósok, zenészek számára inspirálódni és tanulni egyaránt. Vagyis egyfajta kis Apple közösségek jöhetnének létre, ami egyébként egyes régebbi üzletekre igaz már most is.

Azért kíváncsiak vagyunk, hogy pontosan mi is rotyog a fazékban az Apple boszorkánykonyháján…

Kapcsolódó cikkek:
Apple Store nyílhat Bécsben
Óriási Apple Store nyílt az új World Trade Centerben
Apple márkaüzletek szerte a világon
Az Apple üzletek mocskos kis titkai​

 


Kommentek megjelenítése