Apple Store nyílhat Bécsben

Almás Pletykák   |   2016.08.18 - 11:21   |   Írta: Pausch Rita   |   4149
18. aug Apple Store nyílhat Bécsben

Az a pletyka járja, hogy a Kärntner Straße-én nyílik az első osztrák Apple márkabolt.

A tegnapi üzletnyitásról szóló hírünk után mára egy minket, magyar vásárlókat jobban érintő hír érkezett. Az osztrák derStandard értesülése szerint az Apple már egy ideje szimatol, hogy megfelelő helyet találjon egy  márkaüzletének.

Most úgy tűnik, hogy a forgalmas és külföldi márkákat vonzó Kärntner Straße-éról folynak a tárgyalások. A hely nagyszerű lenne, hiszen napi 60 000 ember is megfordul arra. Bár ez még nem jelent sokat, hiszen például a Starbucks is kénytelen volt itt bezárni az egyik üzletét. Sőt, az Apple Store jövőbeli helye is hasonló apropóból szabadulna fel!

A régóta halódó, háromemeletes Esprit bolt megfelelőnek tűnik arra, hogy az osztrák főváros és egyben Ausztria első hivatalos Store-ja megnyíljon benne. Az Esprit számára ugyanis nehéz idők járnak, az utóbbi években komoly veszteségeket könyvelhetett el cég szinten is, ezért Bécs patinás bevásárló utcájában egyszerűen nem tudja kitermelni már egy ekkora üzlet – feltehetően nem olcsó – bérleti díját sem.

Ám a történet itt még nem áll meg, hiszen egyelőre még semmi sem biztos. Az Apple több okból is habozik. Egyelőre még az is kérdéses, hogy az Alma saját maga üzemeltetné a boltot, vagy az ország legnagyobb Apple viszonteladóját, a McSharkot bízzák meg ezzel. Bár ez utóbbi is erősen kétes, mivel a cégcsoportnak voltak már likviditási problémái.

Az biztos, hogy mi magyarok örülnénk egy közelebbi Apple Store-nak, ám a tény, hogy az Apple ennyire óvatosan nyúl még egy bécsi üzlet létrehozásához is, nem kecsegteti a magyar vásárlókat azzal, hogy a közeljövőben budapesti üzlet nyílna…

Forrás: derStandard
Kép: Vienna - Now or Never/Signa

Kapcsolódó cikkek:    
Apple márkaüzletek szerte a világon
Íme a világ 5 legszebb Apple üzlete!
Harmadik boltját nyitja az Apple Törökországban



Kommentek megjelenítése