Az Apple már készül az ünnepekre

Tech Hírek   |   2014.11.18 - 09:59   |   Írta: Pausch Rita   |   1207

Bár sajnos Budapesten (még?) nincs hivatalos Apple  Store, de aki külföldön már járt ilyen üzletben az tudhatja, hogy egy Apple rajongó számára élményszámban megy ide betéri. Az Apple kiskereskedelmi ága idén kiemelten és újdonságokkal készül az ünnepekre. A dologban természetesen a kiskereskedelmi üzletágág új vezetőjének, Angela Ahrendts-nek, a keze van.

apple kari1

A MacRumors értesülései szerint a legalapvetőbb változás az lesz, hogy egy kicsit felrázzák az üzletek arculatát az ünnepekre. A megszokott, letisztult minimalista dizájnhoz jól passzoló apró változtatásokkal igyekeznek becsempészni az ünnepi hangulatot a közegbe. Még a megszokott Apple Store egyenruhát is a decemberi hangulathoz méltó ünnepi öltözetre cserélik. Feltehetőleg ebben az időszakban a bolti dolgozóknak a nyakukban lógó névkártyát egyáltalán nem, kék pólót helyett majd pirosat kell viselniük. Erről az érintettek egy belső közleményből és videóból is értesülhettek.      

apple kari2

Új, elegáns köntösbe bújtatott ajándékkártyák is a „polcokra” kerülnek. A kártyák színei az iPhone-ok és új iPadek színeivel harmonizálnak. Ezeket az ajándékkártyákat a vásárlók egyaránt felhasználhatják személyesen az üzletekben, de akár az online store-ban is, az értékük pedig 25-től egészen 2000 dollárig (Magyarországon 2500 Ft-tól 500 000 Ft-ig) terjed és tegnap óta meg is vásárolhatók. (A TUAW szerint az új Retina 5K Mac-hez egy kártya semmiképpen sem lesz elég…)

Mától egyébként a Beats termékek is teljes jogú tagjaivá válnak az üzleteknek, bár a termékek támogatása és szervizügyei egyelőre csak korlátozottan lesznek a helyszínen elérhetőek, azt főleg online felületen intézhetik a vásárlók.

Mindez persze csak egy része a nagy egésznek, amit Ahrendts tervez véghezvinni a kiskereskedelmi lánc megújítására. Kíváncsian várjuk mi jön még!


Kommentek megjelenítése