Jobs helyet kapott a fotós nagyságok között

Tech Hírek   |   2016.08.20 - 11:55   |   Írta: Pausch Rita   |   2498
20. aug Jobs helyet kapott a fotós nagyságok között

Elismerték az egykori Apple alapító szerepét a fotográfia történetében.

Steve Jobs posztumusz jelölést kapott, hogy bekerüljön a Nemzetközi Fotós Hírességek Csarnoka és Múzeuma (IPHF—St. Louis Missouri, USA) falai és nagyságai közé.

Az intézmény fennállásának 50. évfordulója alkalmából tartott eseménnyel egybekötve, a beiktatásra október 28-án kerül sor és Steve hét másik nagyszerű ember társaságában részesül a megtiszteltetésben, akik a fotógráfia iparának úttörői és „megtestesítették a modern fotózás szellemét, művészetét és innovációját”. Köztük van a fényképész Annie Leibovitz és Ernst Haas, a dokumentumfilm-készítő Ken Burns, a digitális fotózás úttörője Graham Nash, a dokumentarista fotós, Sebastião Salgado és a Photoshop megalkotói John és Thomas Knoll.

Az IPHF Jobs-ot azért jelölte, hogy posztumusz a fotós nagyságok közé kerüljön, mert szerintük „meghatározó hatást tett a fényképezés fejlődésére” a nevéhez fűződő termékekkel, mint például az iPhone.

„Steve Jobs egy amerikai feltaláló és üzletember volt, aki társalapítóként az Apple-t a világ egyik leginnovatívabb vállalatává vezette. Steve olyan termékek létrehozását segítette, amelyek az egész kreatív világra hatással voltak és elengedhetetlen kellékeivé váltak a tervezőknek, filmkészítőknek, zenei producereknek és fotósoknak. Különös szenvedéllyel volt a fotográfia iránt mind a munkájában, mind pedig a magánéletében. Jobs legnagyobb hozzájárulása az alkotó közösség munkájához az iPhone, ami kevesebb mint egy évtized alatt megváltoztatta a fényképészet művészetét és iparát egyaránt.”

Forrás: Cult of Mac

Kapcsolódó cikk:
Jobs film: Oscar nincs, de kudarc se
Tim Cook nem törölte Steve Jobs telefonszámát
Halála után is szabadalmakat nyer Steve Jobs
Láttad már Steve Jobs érettségi képét? Meg is vennéd?



Kommentek megjelenítése