Az Apple véget vetne a telefonos koncertfotózásnak

Apple Hírek   |   2016.06.28 - 18:30   |   Írta: Pausch Rita   |   5132
28. jún Az Apple véget vetne a telefonos koncertfotózásnak

A cupertinóiak nem akarnak több koncertfotót és -videót, sőt rejtett mozifelvételt sem.

Azt szabályozhatják a koncertszervezők, hogy fényképezőgépek vagy kamerák ne kerüljenek be a nézőkkel a zenei fellépésekre. Azt viszont nem tilthatják meg, hogy az emberek bevigyék a telefonjaikat. Ezért mostanra bizonyos előadásokon néha több feltartott mobilt látni, mint magasba emelt kezet.

Erre a problémára az Apple 2011 óta keresi a megoldást és úgy tűnik, hogy most megtalálták. A legújabb benyújtott szabadalomötletük leírása szerint a telefon kamerája egy infravörös jelet érzékelne, amit aztán megfelelően értelmezne és eszerint működne tovább.

Egyetlen ilyen jel elég lenne ahhoz, hogy a fotó- és videofelvételek készítését is letiltsa. Így csupán egy infravörös jeladót kellene elhelyezni azokra a pontokra, ahol a szervezők nem szeretnék, hogy felvételek készüljenek, és máris átmenetileg letiltaná a funkciókat a mobileszközökön.

Ugyanezt a metódust alkalmazhatnák a mozikban is, elkerülendő az illegális kópiák kikerülését. Viszont múzeumokban szintén ezzel az eljárással akár információkat is megjeleníthetnének a mobilkészülékeken. Mindez nem jelenti, hogy az iBeacont kiszorítaná az új szabadalom, de akkor is érdekes látni, hogy az Apple ilyesmivel is foglalkozik.

Már csak az a kérdés, hogy egy ilyennek többen örülnének, vagy inkább többen bosszankodnának miatta?

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó cikk:
Az Apple bemutatta az iBeacon rendszert
Saját jeladó készül az iBeacon rendszerhez
A Virgin Atlantic bevetné az iBeacon-t a londoni Heathrow reptéren​



Kommentek megjelenítése