Az Apple bemutatta az iBeacon rendszert

Tech Hírek   |   2013.12.08 - 12:43   |   Írta: H.A   |   1160

MW-BQ220 apple  MG 20131203142444

Még egy olyan hasznos szolgáltatással rukkolt elő az Apple, amire itt Magyarországon még jó pár évet várni kell.

Az iBeacont a hivatalos Apple Store vásárlói vehetik igénybe, és különféle módon nyújt segítséget az Apple termékek vásárlása közben. 

A bolton belül az aktuális akciókról, a rendelés folyamatáról, vagy az eszközfrissítési lehetőségekről küld információt. A programot a támogatott országokon belül lehet letölteni az App Store-ból, és a telepítés után követi a vásárlási történetünket.

Az ISI Group elemzője, Brian Marshall első nap ki is próbálta az új szolgáltatást, de a kezdetleges program még nem nyerte el a tetszését.

A bolton belül, az iPhone-ok nézegetése közben, nagyjából egy perc elteltével figyelmeztette az iBeacon, hogy a jelenlegi ajánlatok szerint, ha az iPhone 5 telefonját 5S-re cseréli, 200 dollárt elengednek, és a telefonját nagyjából 100 dollárért beszámítják. Ez egyértelműen nem a legjobb ajánlat a piacon, de a lényeg, hogy a program ilyen értesítéseket küld.

A jelenlegi legnagyobb probléma, hogy az iBeacon folyamatosan küldi újra az értesítéseket, még akkor is, ha elutasította például az előbbi ajánlatot. Adott esetben pedig semmilyen értesítést nem kapott, például az iPad vagy Mac asztalokat körbejárva.

Ezzel is nagyjából az a helyzet, ami elég sok Apple szolgáltatásnál érződött az elmúlt évben. Kicsit kiforratlan a dolog és túl gyorsan dobták piacra. Az idő teltével Marshall szerint is biztosan egy kiváló marketinges eszköz lesz, de még jelen formájában elég kiábrándító.

Szerencsére, ha hozzánk is beköltöznek valaha az Apple Store-ok, legalább egy kész iBeacon rendszert is kapunk mellé.


Kommentek megjelenítése