Brian White novemberi előzetes elemzései az Apple eladási teljesítményéről

Tech Hírek   |   2013.12.08 - 18:07   |   Írta: Máté Gergő   |   912

Brian White novemberi előzetes elemzései az Apple eladási teljesítményéről

A Cantor Fitzgerald elemzője az Apple-höz közeli tajvani központú üzleti források megfigyelését végezte. A novemberi előrejelzések szerint 19-20%-al emelkedtek az eladási számok és ez a tendencia több hónapja tartja magát, szemben a 6%-os előző évi adatokkal.

A negyedéves adatokat tekintve 28%-ot is meghaladja a növekedés.

Ilyen jelentős erősödésnél elképzelhetetlen, hogy a decemberi eladások az előző éves 10%-ra essenek vissza. Még szembeötlőbb az az információ, miszerint a 2010 utolsó negyedévi 30%-os növekedést 2011-ben 64%-os, majd 2012-ben 64%-os követte. Ehhez a kiemelkedő növekedéshez hozzájárul az iPhone kínai szolgáltatónál való értékesítésének beindítása.

Fiksu-smartphones-december-7

További elemzések alátámasztják azt is, hogy az iPhone 5S és az új iPad-ek fokozatosan leváltják a tavalyi modelleket. A Fiksu adatai alátámasztják Brian White előrejelzéseit, hiszen a Software Developers Kit (SDK)  - amely pontosan megmutatja, hogy az adott applikációt milyen eszközről futtatnak, szintén az iPhone 5S terjedését és ezáltal jelentős gazdasági növekedést mutatja. A telefon megjelenésének 75. napján 8.68% használta az iPhone 5S-t. Ehhez viszonyítva az iPhone 5 csak 7.6%-ot tudott felmutatni az első 75 nap után.


Kommentek megjelenítése