Áramszünetben forgass telefonnal!

Tech Hírek   |   2016.06.28 - 17:00   |   Írta: Pausch Rita   |   3382
28. jún Áramszünetben forgass telefonnal!

A világ első iPhone-nal készült televíziós műsora Párizsban.

A 2006 óta futó közkedvelt francia talk show, az On n’est pas Couché („Nem alszunk”) 11. évadának utolsó epizódját forgatták június 25-én, amikor a párizsi stúdióban beütött a műsorkészítők rémálma: egy áramszünet.

A francia Pure Médias tudósítása szerint, bár egy pár óra elteltével a világítást sikerült helyrehozni, a kamerák és néhány másik technikai eszköz továbbra sem működtek. Szerencsére a műsor nagy része már készen volt, de valahogy be kellett fejezni. Ezért a stáb úgy döntött, hogy a forgatást iPhone (és iPad) készülékekkel folytatja.

A műsor később úgy került adásba, hogy a műsorvezető, Laurent Ruquier is filmezi a vendégeket, miközben beszélget velük, sőt az egyik asszisztens még be is szaladt egy power bankkal, amit rögtön csatlakoztattak is a fontossá vált készülékhez.

Noha a Francia 2-es csatornán futó talk show felvételről kerül adásba, korábban még nem volt példa arra, hogy televíziós műsort iPhone készülékekkel forgassanak, pedig készültek már reklámok, dokumentumfilmek, sőt mozifilm is ezzel a módszerrel.

Nem véletlen, hogy az Apple az iPhone 6-os széria debütálása óta teljes reklámkampányt (Shot on iPhone) alapozott a készülékek azon tulajdonságára, hogy amatőrök, komoly fotográfiai ismeretek nélkül is remek képeket és videókat képesek készíteni.  

Forrás: 9to5Mac, Pure Médias

Kapcsolódó cikk:
Gyertek velünk videót nézni!
Csodás iPhone 6 videókkal bővült az Apple galériája
Már mindenki megnézheti a dilis Apple videót



Kommentek megjelenítése