Saját jeladó készül az iBeacon rendszerhez

Tech Hírek   |   2014.07.13 - 22:41   |   Írta: H.A   |   1256

iBeacon hw-800x469-640x375

Az iBeacon technológiát már a 2013-as WWDC-n bemutatta az Apple. Ennek segítségével épületeken belül is meg lehet határozni az eszközünk pontos helyzetét. Tavaly láthattunk példát arra, hogy több hivatalos Apple Store-ban teszteltek olyan rendszereket, ami érzékeli, hogy épp melyik asztalhoz közelítünk és azzal kapcsolatos információkat küld az eszközre.

Ez gyakorlatilag az NFC-hez hasonlító konkurens megoldás. Viszont az NFC chipek - maguknak a chipeknek köszönhetően - közvetlen közelről is működnek egy digitális címkeként, amivel az iBeacon szoftveres megoldása eddig nem tudott versenyezni.

Most viszont változik a helyzet, az Apple ugyanis benyújtott egy szabadalmi kérelmet az iBeaconhöz kötődő hardveres megoldásra. 

A korábbi esetekben más gyártók jeladóit használta az Apple a rendszerek kiépítésére, mint például az Estimote eszközét. Ezentúl remélhetőleg közvetlenül az Apple-től vásárolhatunk ilyen kiegészítőt.

Viszont a pletykák szerint, nem csak saját jeladót adnak ki, hanem az új Mac és i-eszközök mind támogatni fogják az iBeacon megoldást, például egy intelligens ház rendszeren belül, hogy az Apple exkluzivitás minden előnyét kihasználhassuk.


Kommentek megjelenítése