Az Apple tesz a legtöbbet a sérültekért

Tech Hírek   |   2014.07.13 - 19:52   |   Írta: Máté Gergő   |   676

Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook és az almás cég vezetősége egyaránt nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a cég termékeit, az iPhone-okat, az iPodokat és az iPad-eket minél nagyobb réteg használhassa, különösön nagy jelentőséget és figyelmet biztosítanak ezáltal a hallássérült és vak felhasználók lehetőségeire is.

screen-shot-2014-07-12-at-12-50-00-pm

A törekvéseket a National Federation of the Blind (Nemzeti Látássérültek Szövetsége) elnöke, Mark A. Riccobono értékelte egy igen pozitív kritikával blogjában. Az Apple munkásságát az iOS eszközök elérhetőségéért és a jövőbeli tervezeteket Riccobono nagyra tartja.

A teljes bejegyzés itt olvasható, de a fő gondolati elemeket összegeztük olvasóink számára:

„Az Apple többet tett a fogyatékkal élők esélyeiért, mint az összes többi cég, ezért a céget két díjjal jutalmazzuk, beleértve az éves Dr. Jacob Bolotin Díjat és pozitív publikálással is, amennyiben erre lehetőség nyílik” – mondta a szövetség elnöke. A blogon tett bejegyzésben a szövetség reményét fejezte ki afelé, hogy az almás cég az App Store-ban található legkeresettebb (1 milliónál többször letöltött) applikációit még jobban kihegyezi a sérültek általi elérhetőségre.

„Továbbra is azt szeretnénk az Apple részéről, hogy folytassák az egyezetéseket velünk annak érdekében, hogy mindenki használhassa a rendszert és az applikációkat” – folytatódik a bejegyzés.

Forrás: 9to5mac.com


Kommentek megjelenítése