Hírességek és az alma

Tech Hírek   |   2014.07.13 - 12:55   |   Írta: Pausch Rita   |   1134

Többször is szó esett már a Használtalmán az Apple reklámokról, különösen, hogy egyre többször kerülnek az újabbak a Telekomnak köszönhetően a magyar csatornákon is vetítésre. Az Apple-nek viszont sokkal nagyobb múltra tekintenek vissza a reklámja és azon belül a tévés reklámjai is. Ezekről is írtunk már, most viszont kicsit más szemszögből néznénk végig őket.

híres alma 5

Az elmúlt, több, mint húsz évben számtalan híresség került bele az Apple különféle reklámjaiba, pedig alapvetően nem az a jellemző a cégre, hogy híres arcokkal adná el a készülékeit. Tegyük hozzá erre nincs is igazi nagy szüksége, ugyanis annyi híresség rohangál iPhone és iPad készülékekkel, hogy az már maga simán felér egy óriási reklámhadjárattal. Nézzük hát a teljesség igénye nélkül főleg a színészeket, akik előfordultak! (Vigyázat lesz köztük egy kakukktojás!)

Kevin Costner

Robin Hood, Több, mint testőr vagy Waterworld sztárja immár több, mint harminc éve, 1983-ban szerepelt egy Mac reklámban. Ez mostanában persze annyira nem meglepő, mivel a harminc évvel idősebb Kevin Costner épp halkonzervet ad el a magyar csatornákon is. 1983-ban viszont a Lisa névre keresztelt számítógépet hirdette.

http://youtu.be/7GJkHlyzWU8

 

 

Jeff Goldblum

Úgy tűnik Jeff Goldblum dinók és űrlények elől való futkosás közben Apple reklámokhoz is adta az arcát, sőt mi több, visszaesőként többször többhöz is. Az pedig, hogy a visszaeső szót használom egyáltalán nem véletlen. Kiaknázva Goldblum érdekes beszédmódját és kicsit unott stílusát, Amerikában vicces mémek kerekedtek a spotokból. Az eredeti reklámot mókás kedvű egyének belassították, amitől olyan, mintha egy erősen ittas Goldblum ajánlgatná az akkor legújabbnak számító Mac-et.

http://youtu.be/mzu5qgBOq0s 

Egy „részeg” spot

http://youtu.be/dQmK1CnwOUI

 

 

Will Ferrell

2002-ben az Apple reklámokban nem más, mint a humorista, színész Will Ferrell tűnt fel, önmagát természetesen meg nem hazudtolva. Vele is több spot készült a Switch kampányban, ahol „hétköznapi emberek” mondják el miért váltottak Apple komputerekre Windows platformról. Az egyikben például Will arra buzdít a tőle egyébként megszokott, kissé őrült stílusban, hogy vegyenek a népek iPodot, először kicsit összekeveredik a számok tekintetében, majd simán pornósztárnak vallja magát.

iPod 

http://youtu.be/TCjZzWamztQ

 

Justin Long

Ez a név talán nem mindenkinek lesz ismerős, pedig a fiatalember már elég sok filmet tudhat maga mögött. A férfiak talán inkább a Drágán add az életed 4. részéből a Legdrágább az életedből ismerhetik az úriember, míg a csajok a Nem kellesz eléggé vagy Hétmérföldes szerelem című romantikus vígjátékokból tudhatják, hogy ki ő. Ő az, akit szoktak becézni Mac srácnak is, mivel az Applenek volt szóvívője, reklámarca egy időben. John Hodgman amerikai humoristával közösen 2006 és 2009 között több spot is készült velük a Get Mac Apple reklámkampány keretében. Mindegyik reklám minimalista fehér háttérrel készült és a két szereplő teljesen hétköznapi ruhákban jelent meg. Az egyikük Mac-ként mutatkozott be, míg másikuk PC néven, gondolom nem nehéz innentől kitalálni ki volt kicsoda. A reklámok egyébként nem csak a közönség körében arattak óriási sikert, de még díjat is nyertek velük.

Az összes Get Mac reklám egyben: 

http://youtu.be/DZSBWbnmGrE

Samuel L. Jackson

Minden idők legtöbb filmet forgatott színésze természetesen nem mondott nemet egy Apple spotra sem. 2012-ben egy 4S reklámban Samule L. Jackson Sirivel társalog és lelkesen készül egy esti randira, ami miatt még a golfozást is lemondja Siri segítségével.  

Esti randi: 

http://youtu.be/8RoAILqyyHY

Zooey Deschanel

A fiatal színésznő nagy, ártatlan kék szemeivel Justin Longhoz hasonlóan a legújabb színészgenerációhoz tartozik. A kevésbé filmőrültek az Igenemberben láthatták futó fotográfusként. Itt pedig Jacksonhoz hasonlóan a 4S reklámban 2012-ben szintén kicsit dilis nőszemélyként jelenik meg. Dechanel pizsamában faggatja Sirit az időjárásról, ahelyett, hogy odasétálna az ablakhoz és kilesne. Az eső miatt inkább leszervez egy egyszemélyes pizsipartit magának és otthon táncikál.

Esős nap: 

http://youtu.be/gsh22d5Eyow

John Malkovich

A 2012-es áprilisi megjelenésű két iPhone 4S híresség reklám után egy hónnappal jelent meg a színészóriás John Malkovich is a színen. A John Malkovich menet ezúttal egy karosszékben zajlik és szintén Sirit fényezi. Malkovich még viccet is kér Siritől, aki bár belekezd egybe, de aztán feladja, amin a színész jót derül. Valószínűleg a protekció teszi, de én hiába kérleltem Sirit, engem folyton lerázott viccmesélés terén.

Élet: 

http://youtu.be/_E83DeKMKIU

Martin Scorsese

Martin Scorsese rendezőnek a három korábbi spottal alaposan feldobták a labdát, hogy utolsóként érkezzen a hírességek iPhone 4S parádéjába, de szerintem abszolút sikerült megkoronáznia a reklámsorozatot. Megkockáztatom, a legjobb az övé az összes közül a zűrös napjával.  

Zsúfolt nap: 

http://youtu.be/hwFZsoq_FLg

 


Kommentek megjelenítése